blank
Ramazan Öztürk tarafından
04 Aralık, 2024 15:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Emekli Vatandaş Dolandırıcılardan Son Anda Kurtuldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtan bir dolandırıcı, işçi emeklisi 81 yaşındaki Tevfik S.’yi hedef aldı.

Telefonla aradığı Tevfik S.’ye, banka hesaplarının FETÖ terör örgütüyle bağlantılı kişilerce kullanıldığını ve bir operasyon için kendisine ihtiyaç duyduklarını söyleyen dolandırıcı, yaşlı adamın parasını almayı planladı.

Dolandırıcı, Tevfik S.’yi inandırmak için WhatsApp üzerinden sahte bir kimlik kartı gönderdi. Kimlikte, Tevfik S.’nin kişisel bilgileriyle birlikte başka bir kişinin fotoğrafı yer alıyordu. Bu “yeni kimlik” karşısında şaşkına dönen Tevfik S., dolandırıcının talimatlarını dinlemeye devam etti. Ancak evde ve banka hesaplarında parası olmadığını söyleyince, dolandırıcı telefonu kapattı.

Olayın ardından oğluyla birlikte savcılığa başvuran Tevfik S., kendisini dolandırmaya çalışan kişilerden şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’nin yüksek kesimleri kara teslim oldu

Gümüşhane’nin yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu. Yaylalar beyaza büründü.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Kazıkbeli Yaylaları ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen Yaylası kara teslim oldu. Dün akşam saatlerinde tesirli olan soğuk hava dalgası ve yağmur, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yaylalar kısa müddette beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.
Kadırga Yaylası’nda esnaflık yapan Galip Gülbahar, "Bugün 12 Ekim, Kadırga Yaylası’nda kar yoğunluğunu arttırarak devam ediyor. Meteoroloji uyarmıştı aslında, şu anda ağır bir kar yağışı var. Yollarda 5-6 santimetre kar var, yollar ulaşıma her an kapanmak üzere" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin