Safranbolu Belediye Başkanlığına bağlı Şantiye Ekipleri kar yağışı ile birlikte şehir genelinde kar temizleme çalışmalarına her noktasında aralıksız devam ediyor.
İki gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte hızlı bir tempo ile çalışmalara başlayan ekipler ana yolların açılmasının ardından ara sokaklarda da çalışmalarına hız verdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, iki gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte ekiplerin kar küreme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
Aksoy yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce kış hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Belediyenin araç parkını kış ayına hazır hale getirdiklerini ifade eden Başkan Aksoy; “İlçemizde yoğun bir kar yağışı başladı. Kar yağışının başlamasının hemen ardından ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Özellikle ilçemizin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken ekiplerimiz ana arterler ve ara sokaklarda yoğun bir çalışma sürdürüyor. Ekiplerimiz 24 saat görevlerinin başında olacak. Halkımızı bu kış ayında mağdur etmemek için bütün gayretimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz ” diye konuştu.


Safranbolu’da Ekipler Görev Başında
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


