Safranbolu Belediye Başkanlığına bağlı Şantiye Ekipleri kar yağışı ile birlikte şehir genelinde kar temizleme çalışmalarına her noktasında aralıksız devam ediyor.
İki gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte hızlı bir tempo ile çalışmalara başlayan ekipler ana yolların açılmasının ardından ara sokaklarda da çalışmalarına hız verdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, iki gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte ekiplerin kar küreme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
Aksoy yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce kış hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Belediyenin araç parkını kış ayına hazır hale getirdiklerini ifade eden Başkan Aksoy; “İlçemizde yoğun bir kar yağışı başladı. Kar yağışının başlamasının hemen ardından ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Özellikle ilçemizin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken ekiplerimiz ana arterler ve ara sokaklarda yoğun bir çalışma sürdürüyor. Ekiplerimiz 24 saat görevlerinin başında olacak. Halkımızı bu kış ayında mağdur etmemek için bütün gayretimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz ” diye konuştu.


Safranbolu’da Ekipler Görev Başında
Gölcük Tabiat Parkı bayram sonrası sessiz güzelliğine büründü
Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı, bayram yoğunluğunun ardından huzur dolu atmosferine geri döndü. Gökyüzünün göl yüzeyine yansımasıyla ortaya çıkan eşsiz manzara görenleri mest etti.
Türkiye’nin en önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olan ve ’tabiatın kalbi’ olarak nitelendirilen Bolu’daki Gölcük Tabiat Parkı, Kurban Bayramı tatilinde on binlerce tatilcinin akınına uğradı. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin oluşturduğu tatil yoğunluğunun bitmesiyle doğa harikası parkta sessizlik hakim oldu. Çam ormanlarının arasındaki saklı cennet kalabalığın çekilmesiyle o bilindik “soft” güzelliğine büründü. Rüzgarsız havada gökyüzünün maviliği ve ağaçların yeşil tonlarının göl yüzeyine yansımasıyla ortaya çıkan eşsiz manzara görenleri mest etti.


