Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da e-Twinning Projelerine Yoğun İlgi

Avrupa’daki okullar arasında iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak ve eğitmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmeye yönelik ortam sunmak amacıyla geliştirilmiş olan e-Twinning projelerine Safranbolu’dan  katılım her geçen gün artıyor.

Okullarda uygulanmakta olan onlarca e-Twinning projesinden biri de Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen “No More Waste (Artık Atık Değil)” adlı e-twinning projesi.

Proje ile günlük yaşamda sıklıkla kullanılan geri dönüştürülebilir malzemelerin tekrardan değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi “No More Waste (Artık Atık Değil)” e-twinning proje ekibi proje çalışmaları kapsamında geri dönüşüm tesisine gezi düzenleyerek incelemelerde bulundular.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş;  “No More Waste (Artık Atık Değil) projesi ile atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik önemli çalışmalar yürüten Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi e-Twinning proje ekibinde yer alan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar dilerim” dedi. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin