1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Belediyesi Aktif Yaş Alma Merkezi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı.
Başkan Elif Köse, gerontolog ve merkez sorumlusu Birtan Kıcırdar eşliğinde yaşlılarla birlikte egzersiz yaptı ve seramik boyadı. Programda, Dünya Yaşlılar Günü’ne özel pasta kesildi.
Sadece Yaşlılar Günü’nde değil fırsat bulduğu her anda Aktif Yaş Alma Merkezi’ni ve üyelerini ziyaret ettiklerini ifade eden Köse, “Onların ruh ve beden sağlığı bizler için çok önemli. Onlar, bizim kıymetlilerimiz. Belli bir yaştan sonra yaşamlarındaki aynı kaliteyi devam ettirebilmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Onlar için yakında daha kapsamlı ve içeriği geniş olan bir binanın inşaatına başlayacağız. Onların burada verdiğimiz hizmetlerden mutlu olarak bizlere geri dönüş yapmalarından keyif alıyoruz. Tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum” dedi. (İHA)


Safranbolu’da Dünya Yaşlılar Günü kutlaması
Zonguldak kent merkezinde yağış etkili oldu
Zonguldak kent merkezinde aniden başlayan yoğun yağış nedeniyle tedbirsiz yakalanan vatandaşlar bina saçakları ve tentelerin altına sığındı.
Zonguldak şehir merkezinde gün içinde aniden yoğunlaşan yağmur, günlük yaşamda aksamalara yol açtı. Yağmura yakalanan bölge sakinleri, ıslanmamak için dükkan önlerindeki saçakların ve brandaların altına sığınarak korunmaya çalıştı.
Yağışın miktarını artırmasıyla beraber sokaktaki çok sayıda kişi koşarak kapalı alanlara ulaşmak için çaba sarf etti. Kentin işlek noktalarında yağmura yakalananlar bir süre hava şartlarının normale dönmesini bekledi. Meteorolojik verilere göre kentte hava sıcaklığı 17 derece ölçüldü. Nem oranının yüzde 88’e ulaştığı bölgede, rüzgar hızı saatte 16 kilometre, yağış ihtimali ise yüzde 73 olarak tespit edildi.


