Reklam
Reklam

Safranbolu’da Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı Başladı

676178e3f2748
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
17 Aralık, 2024 16:13 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi tarafından düzenlenen UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı’nın üçüncü modülü, Safranbolu’da başladı.

Safranbolu Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı program, kentin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kabulünün 30. yılına ithafen düzenleniyor. Program, yerel yönetim temsilcilerine UNESCO süreçleri ve miras yönetimi konularında kapsamlı bilgiler aktarmayı amaçlıyor.

KORUMA HİKAYELERİ VE TEKNİK İNCELEME GEZİLERİ ODAK NOKTASINDA

Safranbolu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen etkinlikte, UNESCO Dünya Miras süreçleri ele alınırken, Safranbolu’nun koruma hikayesi ve teknik inceleme gezileri ön plana çıktı. Programa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, kentin UNESCO sürecindeki önemli isimlerinden eski Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak, Prof. Dr. Reha Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Mimar Cengiz Kabaoğlu ve Mimar Gülgün Kabaoğlu gibi önemli isimler katıldı.

UNESCO SÜRECİ VE SAFRANBOLU’NUN KORUMA BAŞARILARI

ÇEKÜL Akademi’nin bilgilendirme konuşmalarıyla başlayan programda, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Köse, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası sürecindeki rolü ve bu süreçte elde edilen kazanımlara dikkat çekti. Program, UNESCO’ya dahil ediliş döneminde Belediye Başkanlığı yapan Kızıltan Ulukavak, Safranbolu İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci, Mimar Cengiz Kabaoğlu, Mimar Gülgün Kabaoğlu ve Tarihçi Mehmet Kütükçüoğlu tarafından verilen sunumlarla devam etti.

Programın tüm modüllerine, Türkiye’nin farklı şehirlerinden yerel yönetim temsilcileri ve uzmanlar da katıldı. Katılımcılar arasında şu belediyeler yer aldı:

Kula Belediyesi, Fatih Belediyesi, Karatay Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Kütahya Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Safranbolu Belediyesi

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin