blank
Ramazan Öztürk tarafından
17 Aralık, 2024 16:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı Başladı

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi tarafından düzenlenen UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı’nın üçüncü modülü, Safranbolu’da başladı.

Safranbolu Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı program, kentin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kabulünün 30. yılına ithafen düzenleniyor. Program, yerel yönetim temsilcilerine UNESCO süreçleri ve miras yönetimi konularında kapsamlı bilgiler aktarmayı amaçlıyor.

KORUMA HİKAYELERİ VE TEKNİK İNCELEME GEZİLERİ ODAK NOKTASINDA

Safranbolu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen etkinlikte, UNESCO Dünya Miras süreçleri ele alınırken, Safranbolu’nun koruma hikayesi ve teknik inceleme gezileri ön plana çıktı. Programa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, kentin UNESCO sürecindeki önemli isimlerinden eski Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak, Prof. Dr. Reha Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Mimar Cengiz Kabaoğlu ve Mimar Gülgün Kabaoğlu gibi önemli isimler katıldı.

UNESCO SÜRECİ VE SAFRANBOLU’NUN KORUMA BAŞARILARI

ÇEKÜL Akademi’nin bilgilendirme konuşmalarıyla başlayan programda, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Köse, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası sürecindeki rolü ve bu süreçte elde edilen kazanımlara dikkat çekti. Program, UNESCO’ya dahil ediliş döneminde Belediye Başkanlığı yapan Kızıltan Ulukavak, Safranbolu İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci, Mimar Cengiz Kabaoğlu, Mimar Gülgün Kabaoğlu ve Tarihçi Mehmet Kütükçüoğlu tarafından verilen sunumlarla devam etti.

Programın tüm modüllerine, Türkiye’nin farklı şehirlerinden yerel yönetim temsilcileri ve uzmanlar da katıldı. Katılımcılar arasında şu belediyeler yer aldı:

Kula Belediyesi, Fatih Belediyesi, Karatay Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Kütahya Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Safranbolu Belediyesi

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şehrin stresinde bunalanlar Çimen Dağları’nda nefes aldı

Gümüşhane’de 38 doğasever, Şiran ilçesinde Tomara Şelalesinden başladıkları tabiat yürüyüşünde Çimen Dağları’nın eteklerinde eşsiz görüntüler eşliğinde 14 kilometre yürüdü.
Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) tarafından düzenlenen son aktiflikte 38 doğasever Şiran ilçesinde yer alan Tomara Şelalesinden başlayarak Çimen Dağlarının yamaçlarında 14 kilometrelik keyifli bir tabiat yürüyüşü gerçekleştirdi.
Tomara Şelalesi’nden başlayan yürüyüş, Başköy köyünden geçerek Pelitli köyüne ulaşılması ve akabinde Sivas Gölova karayoluna inilmesiyle tamamlandı.
Yürüyüş mühletince doğaseverler, yemyeşil çimenlerle kaplı patikalarda, eşsiz orman görünümleri eşliğinde ilerledi. Yol boyunca karşılarına çıkan küçük göllerde fotoğraf molaları veren, horon oynamayı ihmal etmeyen iştirakçiler tabiatın tadını doyasıya çıkarırken, uzaktan gördükleri anne ayı ve yavrularıyla yaban keçilerini de fotoğrafladı.
Hava şartlarının da aktifliğe farklı bir renk kattığı yürüyüşte, atletler vakit zaman güneşli havada ilerlerken, vakit zaman ise yağmur ve dolu yağışına maruz kaldı.
GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise Şiran ilçesinde bölgenin en değerli turizm bedellerinden birisi olan Tomara Şelalesinden yürüyüşe başladıklarını belirterek, "Tomara, Gümüşhanemizin en değerli kıymetlerinden birisi. Bugün de çok hoş çağlıyordu. Hafta başında programı yaparken yağışlı bir hava bekliyorduk. Ama artık hava çok hoş. Tomara’yı seyrettik, hoş fotoğraflar çektik. Çok hoş bir parkuru Bayburt’tan, Trabzon’dan, Kelkit’ten gelen arkadaşlarımızla birlikte kat ettik, anılar biriktirdik" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.