Reklam
Reklam

Safranbolu’da Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı Başladı

676178e3f2748
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
17 Aralık, 2024 16:13 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi tarafından düzenlenen UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı’nın üçüncü modülü, Safranbolu’da başladı.

Safranbolu Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı program, kentin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kabulünün 30. yılına ithafen düzenleniyor. Program, yerel yönetim temsilcilerine UNESCO süreçleri ve miras yönetimi konularında kapsamlı bilgiler aktarmayı amaçlıyor.

KORUMA HİKAYELERİ VE TEKNİK İNCELEME GEZİLERİ ODAK NOKTASINDA

Safranbolu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen etkinlikte, UNESCO Dünya Miras süreçleri ele alınırken, Safranbolu’nun koruma hikayesi ve teknik inceleme gezileri ön plana çıktı. Programa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, kentin UNESCO sürecindeki önemli isimlerinden eski Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak, Prof. Dr. Reha Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Mimar Cengiz Kabaoğlu ve Mimar Gülgün Kabaoğlu gibi önemli isimler katıldı.

UNESCO SÜRECİ VE SAFRANBOLU’NUN KORUMA BAŞARILARI

ÇEKÜL Akademi’nin bilgilendirme konuşmalarıyla başlayan programda, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Köse, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası sürecindeki rolü ve bu süreçte elde edilen kazanımlara dikkat çekti. Program, UNESCO’ya dahil ediliş döneminde Belediye Başkanlığı yapan Kızıltan Ulukavak, Safranbolu İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci, Mimar Cengiz Kabaoğlu, Mimar Gülgün Kabaoğlu ve Tarihçi Mehmet Kütükçüoğlu tarafından verilen sunumlarla devam etti.

Programın tüm modüllerine, Türkiye’nin farklı şehirlerinden yerel yönetim temsilcileri ve uzmanlar da katıldı. Katılımcılar arasında şu belediyeler yer aldı:

Kula Belediyesi, Fatih Belediyesi, Karatay Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Kütahya Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Safranbolu Belediyesi

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin