Reklam
Reklam
66ab5992ae542 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Ağustos, 2024 12:40 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Çocuklar İçin Etkinlikler Ve Kitap Tanıtımı

Safranbolu, 2 Ağustos 2024 – Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi, başkan Elif Köse’nin düzenlediği  etkinliğe ev sahipliği yapacak. 2 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de çocuklar için “Hayvanlar ve Sebzeler Alemi” temalı eğlenceli oyunlar düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında çocuklar, hem eğlenecek hem de öğrenme fırsatı bulacak. Hayvanlar ve sebzelerle ilgili çeşitli oyunlar ve aktiviteler ile dolu olan bu etkinlik, minik katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmayı vaat ediyor.Etkinliğin ardından, saat 19.00’da kitap tanıtımı ve imza programı düzenlenecek. Bu bölümde, çocuk edebiyatına katkıda bulunan yazarların eserleri tanıtılacak ve katılımcılar imza alma şansı bulacaklar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi onlemler ust seviyeye cikarildi LnuxxFnA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı

Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, “Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin