Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
20 Kasım, 2023 15:41 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Çocuk Şenlikleri Sona Erdi

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 14-18 Kasım tarihlerinde organize edilen çocuk şenlikleri  sona erdi.

Şenlikler binlerce  çocuk ve ailesinin mutluluğuna sahne oldu. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 14-18 Kasım tarihleri arasında çocukların ara tatillerini verimli geçirmeleri adına şenlik organize etti. Yaklaşık 5 gün boyunca devam eden şenliklerde birbirinden farklı birçok etkinliğe imza atıldı. İlk günden son güne kadar her gün binlerce çocuk ve ailesine ev sahipliği yapan Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi iğne atsan yere düşmeyecek tabirini adeta yaşadı. Milyonlarca çocuğun beğenerek izlediği Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu ve çocuk kitaplarının ünlü yazarlarının düzenlediği imza günleri, atölye çalışmaları, miras oyunları, seminerler, söyleşiler, masal dinletileri, tiyatrolar, sahne şovları ve konserlere kadar dolu dolu geçen 5 günde çocuklar eğlenirken öğrendi.

safranbolu cocuk senlikleri1 jpg

“BİZ YARINLARIMIZ OLAN ÇOCUKLARIMIZI MUTLU ETMEK İÇİN HER ZAMAN GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Şenliklerle ilgili değerlendirmede bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse; “Safranbolumuzu halkımız ile el ele geleceğe taşıyoruz. Kentimiz adına yaptığımız çalışmalarımız arasında hiç kimseyi unutmamamız gerekiyor. Elbetteki çocuklarımız en önemli varlıklarımız ve onların yarınla umutla bakabilmesi için mücadele veriyoruz. Ara tatile giren çocuklarımızın gülerken bilgilenebileceği dolu dolu 5 gün geçirdik. Sadece Safranbolu değil Karabük’ün her yerinden misafirlerimizi Leyla Dizdar Kültür Merkezimizde misafir ettik. Şenliklerimize katılan çocuklarımız ve ailelerine ve elbetteki bu organizasyonu başarı ile düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi. (Ramazan Öztürk)

SAFRANBOLU COCUK SENLIGII jpg

safranbolu cocuk senlikleri2 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin