Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Eylül, 2023 22:56 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da çıkan yangınlar havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde iki ayrı noktada çıkan orman yangını ile ot yangını havadan ve karadan müdahaleyle evlere sıçramadan söndürüldü.

AW036668 07 scaled
Safranbolu ilçesinde Sucuini mevkiindeki çiftlik evlerin bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı sonucu bölgeye yönlendirilen iki yangın söndürme helikopterinin yanı sıra Orman İşletme arazözleri ve Safranbolu Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.
AW036668 04 scaled
Öte yandan Yazıköyü içerisinde çıkan örtü yangını ise evlere sıçramadan bölgede orman yangınında bulunan ekipler tarafından söndürüldü. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
yagiskpk
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Mayıs, 2026 15:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojik verilere göre Karabük’te Pazartesi günü akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre yağışların, il genelinde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, 800 metre üzerindeki yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde etkili olacağı bildirildi.

Kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yüksek rakımlı bölgelerde tipi, buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi risklerin oluşabileceği belirtildi. Özellikle sürücülerin dikkatli olması, vatandaşların ise ani hava değişimlerine karşı gerekli önlemleri alması istendi.

Yetkililer, güncel meteorolojik uyarıların takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin