Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Kasım, 2021 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da  caddeler pırıl pırıl

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını hızlandırdı. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde, Safranbolu Belediyesi tarafından rutin temizlik ve yıkama çalışmalarının yanı sıra ana cadde ve ara arterlerde bulunan ağaçlardan dökülen yapraklar ve kuruyan dalların temizliği hızlandırıldı.

Çalışmalarını ilk günden bu yana “Daha temiz bir Safranbolu!” sloganı ile sürdürdüklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Her mevsimin ayrı bir güzellikte yaşandığı Safranbolu’da, dökülen yapraklar her ne kadar güzel bir görüntü oluştursa da su giderlerinin ve mazgalların tıkanmaması için onları temizlemek durumundayız.” diye konuştu.

Son günlerde bazı vatandaşların atıklarını çöp konteynırı yerine yol kenarlarına ve çöp kovalarının dışına attıklarının görüldüğünü ve bu durumun Safranbolu’ya kesinlikle yakışmadığını belirten Başkan Köse, “İnanıyorum ki vatandaşlarımız ilçemizin temizliği için daha hassas olacaklardır. Safranbolu bir dünya kenti ve biz ismimize, geçmişimize lâyık olacağız. Anlayış gösteren ve destek olan değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tüm ekiplerimizle görev başındayız.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin