Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Eylül, 2021 09:10 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da besi çiftliği  yandı, hayvanlar son anda kurtarıldı

Safranbolu ilçesinde alevlere teslim olan besi çiftliğinde yaklaşık 80 ton saman zarar gördü.İlçeye bağlı Kırıklar köyünde Ziya Öztürk’e ait besi çiftliğinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının samanlık bölümüne sıçraması sonucu alevler kısa sürede büyüdü. Samanlık ve ahır kısmına sıçrayan yangını gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi. Korku dolu anların yaşandığı yangında içeride bulunan yaklaşık 50 büyükbaş hayvan nöbetçi olarak bekleyen çoban tarafından dışarı çıkartılarak kurtarıldı. İki saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın nedeniyle ormanlık alana kaçan büyükbaş hayvanlar için ise köylüler arama çalışması başlattı. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
Çiftlik sahibi Ziya Öztürk, yangının yarım saat içerisinde tüm çiftliği sardığını söyledi. Yangının ahır bölümünden başladığını belirten Öztürk, samanlık bölümünde yaklaşık 80 ton samanın bulunduğunu ve hepsinin yandığını ifade etti. Öztürk, gün içerisinde sipariş verdikleri 300 çuval yemin de bulunduğunu ve yaklaşık 70 ton yem zararının bulunduğunu aktardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin