Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Eylül, 2021 09:10 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da besi çiftliği  yandı, hayvanlar son anda kurtarıldı

Safranbolu ilçesinde alevlere teslim olan besi çiftliğinde yaklaşık 80 ton saman zarar gördü.İlçeye bağlı Kırıklar köyünde Ziya Öztürk’e ait besi çiftliğinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının samanlık bölümüne sıçraması sonucu alevler kısa sürede büyüdü. Samanlık ve ahır kısmına sıçrayan yangını gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi. Korku dolu anların yaşandığı yangında içeride bulunan yaklaşık 50 büyükbaş hayvan nöbetçi olarak bekleyen çoban tarafından dışarı çıkartılarak kurtarıldı. İki saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın nedeniyle ormanlık alana kaçan büyükbaş hayvanlar için ise köylüler arama çalışması başlattı. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
Çiftlik sahibi Ziya Öztürk, yangının yarım saat içerisinde tüm çiftliği sardığını söyledi. Yangının ahır bölümünden başladığını belirten Öztürk, samanlık bölümünde yaklaşık 80 ton samanın bulunduğunu ve hepsinin yandığını ifade etti. Öztürk, gün içerisinde sipariş verdikleri 300 çuval yemin de bulunduğunu ve yaklaşık 70 ton yem zararının bulunduğunu aktardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 9
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
08 Mayıs, 2026 11:18 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Çetinkaya “Bizim makamımız sokaklar”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mahalle ziyaretlerine Şirinevler Mahallesi’nde devam etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Çetinkaya, belediyecilik anlayışını “Bizim makamımız sokaklar” sözleriyle özetledi.

Başkan Çetinkaya, Şirinevler Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek iş yerlerini tek tek dolaştı. Esnafa hayırlı işler dileyen Çetinkaya, mahalle sakinlerinden gelen öneri ve talepleri dinledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan, sokakta sohbet ettiği kişilerle samimi bir diyalog kurdu.

Ziyaret sırasında Şirinevler Mahalle Muhtarı Ozan Özçelik ile de bir araya gelen Çetinkaya, mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde inceledi.

Saha ziyaretinde bir açıklama yapan Başkan Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için en kıymetli makam, hemşerilerimizle bir araya geldiğimiz sokaklarımızdır. Bugün Şirinevler’de esnafımızın samimi selamına ortak olduk, vatandaşımızın sesine kulak verdik. Bizim rehberimiz hemşerilerimizin sesidir. Her sokakta var olmaya, her gönülle birleşmeye ve Karabük’ü sokak sokak güzelleştirmeye devam edeceğiz.”

Mahalle sakinleri ise Başkan Çetinkaya’yı sürekli sahada görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, samimi ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin