Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 13:51 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Bayram Temizliği

Safranbolu Belediyesi, yaklaşan Kurban bayramı öncesinde ilçedeki mezarlıklar dahil olmak üzere temizlik ve düzenleme çalışmasına başladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Bostanbükü’nden başlattığı yol temizliği, yıkama ve çöp toplama çalışmalarını diğer mahallelerde de devam ettirecek. Yine geçtiğimiz günlerde ilçedeki camilerle başlayan temizlik çalışmalarının  tüm mahallelerde devam edeceği ifade edildi.

Belediye olarak tüm birimleri ile hizmete devam ettiklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,”Hali hazırda rutin temizlik çalışmalarımızı günlük olarak sürdürüyoruz. Malumunuz bizim için bayramlar çok daha özeldir. Bu anlamda Kurban Bayramı öncesinde her bayram olduğu gibi tüm kentte temizliğe devam ediyoruz” dedi.

ÇOK DAHA TEMİZ BİR SAFRANBOLU

Amaçlarının çok daha temiz bir Safranbolu için büyük bir gayret sarf ettiklerini kaydeden Başkan Köse, “ Verilen 9 günlük bayram tatili nedeni ile ilçemizi çok sayıda yerli ve yabancı misafirin ziyaret edeceğini düşünüyorum. Onları Korumanın Başkenti olarak anılan Safranbolu’ya yakışır bir şekilde karşılamak istiyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.(Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 05 03 at 16.43.48
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 16:44 tarihinde yayınlandı
0

Keltepe Kayak Merkezi’nde kar sürprizi

Karabük, Mayıs ayına kar yağışıyla girerken, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış kış mevsimini adeta geri getirdi. Kentin yüksek rakımlı bölgeleri kısa sürede beyaza büründü.

Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte Karabük genelinde sağanak yağış etkili olurken, yüksek kesimlerde yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Yaklaşık 2 bin rakıma sahip Keltepe Kayak Merkezi’nde etkili olan kar yağışı, bahar ayında nadir görülen manzaralara sahne oldu. Kayak merkezi ve çevresindeki ormanlık alanlar karla kaplanarak kış görüntüsünü yeniden yaşattı.

Kar yağışının ardından Keltepe’de pistler ve tesis çevresi beyaza bürünürken, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar bu sürpriz manzarayı cep telefonlarıyla görüntüledi. Bahar ayında yağan kar, hem şaşkınlık hem de hayranlık oluşturdu.

METEOROLOJİDEN UYARI GELMİŞTİ

Meteoroloji yetkilileri tarafından daha önce yapılan açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın etkisini sürdüreceği belirtilmişti. Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının hafta ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin