Reklam
Reklam
SAFRAN2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 16:10 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da bayram tatili yoğunluğu sürüyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesi, bayram tatilinin son iki gününde de yoğunluk yaşamaya devam ediyor.

“Osmanlı’nın parmak izi”, “Açık hava müzesi”, “En iyi korunan kent” ve “Korumanın başkenti” gibi ünvanlarla anılan Karabük’ün Safranbolu ilçesi Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor.

Tarihi evleri, özgün sokakları ve otantik atmosferiyle ziyaretçilerini etkilemeye devam eden ilçede Ramazan Bayramı tatilinin son günlerinde yoğunluk sürüyor.

Ramazan ayında sessizliğin hakim olduğu ilçede bayram ile artan yoğunluk esnafın da yüzünü güldürüyor.
İncekaya Kanyonu üzerine yapılan Türkiye’nin ilk cam seyir terası da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bayramın ilk 3 gününde yoğunluğun hakim olduğu turizm cazibesi cam terasta vatandaşlar orman manzaralı kanyonun keyfini çıkarıyor.

İstanbul’dan ailesi ile birlikte günü birlik Karabük’e gelen Aziz Koç, “Kanyon ve cam teras çok güzel. Türkiye’nin başka yerlerinde olan cam teraslara da gittik ama manzarası en güzel olan burası diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ve yildiz teknik universitesinden is birligi adimi fZnLyWhb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden iş birliği adımı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi heyeti, akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesini ziyaret etti. Görüşmelerde ortak projeler ve yükseköğretimde stratejik iş birlikleri ele alındı.

Karabük Üniversitesi heyeti, yükseköğretimde ortak üretim kapasitesini artırmak ve üniversiteler arası stratejik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Yıldız Teknik Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Tanışma Toplantısı” kapsamında iki üniversitenin yönetici ve akademisyenleri bir araya geldi. Programda akademik, bilimsel ve teknolojik alanlarda yürütülebilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.

Programın açılışında konuşan YTÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Özer Çınar, üniversiteler arasındaki kurumsal iş birliklerinin yükseköğretimde ortak gelişim kültürünü güçlendirdiğini belirtti.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise üniversiteler arası temasların bilgi paylaşımı ve ortak çalışma kültürüne katkı sunduğunu ifade etti. Karaş, ziyaretlerin planlı şekilde sürdürüldüğünü belirterek, akademik ve yönetsel alanlarda önemli kazanımlar sağlandığını kaydetti.

Toplantıda Karabük Üniversitesinin akademik çalışmaları ve başarılarına ilişkin sunum da gerçekleştirildi.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni de Karabük Üniversitesinin gelecek çalışmaları alanında Türkiye’de önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, üniversitede faaliyet gösteren UNESCO Kürsüsü kapsamında uluslararası konferanslar ve akademik iş birlikleri yürütüldüğünü söyledi.

Program kapsamında KBÜ heyeti, Yıldız Teknik Üniversitesinin Merkez Laboratuvarı ile Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Görüşmelerde mühendislik, yapay zekâ, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve girişimcilik alanlarında ortak projeler geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin