Reklam
Reklam
SAFRAN2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 16:10 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da bayram tatili yoğunluğu sürüyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesi, bayram tatilinin son iki gününde de yoğunluk yaşamaya devam ediyor.

“Osmanlı’nın parmak izi”, “Açık hava müzesi”, “En iyi korunan kent” ve “Korumanın başkenti” gibi ünvanlarla anılan Karabük’ün Safranbolu ilçesi Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor.

Tarihi evleri, özgün sokakları ve otantik atmosferiyle ziyaretçilerini etkilemeye devam eden ilçede Ramazan Bayramı tatilinin son günlerinde yoğunluk sürüyor.

Ramazan ayında sessizliğin hakim olduğu ilçede bayram ile artan yoğunluk esnafın da yüzünü güldürüyor.
İncekaya Kanyonu üzerine yapılan Türkiye’nin ilk cam seyir terası da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bayramın ilk 3 gününde yoğunluğun hakim olduğu turizm cazibesi cam terasta vatandaşlar orman manzaralı kanyonun keyfini çıkarıyor.

İstanbul’dan ailesi ile birlikte günü birlik Karabük’e gelen Aziz Koç, “Kanyon ve cam teras çok güzel. Türkiye’nin başka yerlerinde olan cam teraslara da gittik ama manzarası en güzel olan burası diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
8f871a35 e9ee 48be a696 5fb958d1a9d0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Mayıs, 2026 15:10 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Cevdet Akay Neden Sessiz?

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP)  mutlak butlan kararının ardından, Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Özgür Özel’den yana  net bir tavır sergilerken, Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın konuya ilişkin henüz açıklama yapmamış olması partililer arasında eleştiri konusu oluyor.

Genellikle hem ülke gündemi hem de Karabük’ün sorunlarına dair açıklamalarıyla bilinen Akay’ın bu konudaki sessizliği, parti içinde sorgulanıyor. Akay’dan bir an önce tavrını netleştirmesi yönünde beklenti olduğu belirtiliyor.

Parti kulislerinde, Akay’ın henüz pozisyonunu netleştirmemiş olmasının farklı nedenlere dayanabileceği konuşuluyor. Siyasi süreçlerde zaman zaman temkinli duruşun tercih edildiği, özellikle parti içi dengelerin hızlı değiştiği dönemlerde bazı isimlerin açıklamalarını geciktirebildiği ifade ediliyor. Akay’ın ilerleyen günlerde nasıl bir tutum sergileyeceği ise merakla takip ediliyor.

Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ismi de kulislerde öne çıkıyor. Uzun süredir olası milletvekilliği adaylığıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı bilinen Köse’nin, Özgür Özel’in Karabük’teki mitinginde kendisine yönelik övgü dolu ifadeler alması, siyasi geleceğine dair yorumları artırmıştı. CHP’de yaşanan gelişmelerin ise Köse’nin olası planlarını yeniden gözden geçirmesine neden olabileceği belirtiliyor.

CHP’de  önümüzdeki dönemde nasıl bir tablo oluşacağı, teşkilatlarda  dengelerin nasıl şekilleneceği ve olası yeni saflaşmaların ortaya çıkıp çıkmayacağı ise siyasi çevreler tarafından yakından izleniyor.(Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin