Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Ekim, 2023 14:12 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Başıboş Köpek Problemi..!

Her yıl 4 Ekim,  “Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak kutlanmaya başlandı. Hayvan türlerine dikkat çekmek ve yaşadığımız çevrede insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek ve yaşama haklarına saygı duymayı amaçlayan bugün, ilimizde bulunan birçok zincir markette mamaların fiyatlarında nerdeyse yarı yarıya indirimler yapıldı.

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Karabük’te sevindirici gelişmeler yaşanırken, Safranbolu tarihi çarşıda bulunan esnaflar, ilçedeki hayvan barınağının yetersizliğinden serzenişte bulundu. Safranbolu Belediye Başkanlığı’na ait hayvan barınağının alan olarak yetersiz kalması sebebiyle ilçede başıboş olarak dolaşan köpeklere ilave bir barınak yapılması gündeme getirildi. Safranbolu’ya yakışmayan başıboş köpeklerin oluşturduğu görüntülerden hoşnut olamayan ve 59 yıldır Safranbolu’dayım bu kadar yıllık esnaflık yaptığım tarihi çarşıda bu yıl ki gibi bir sokak köpeği sorunu yaşamamıştık, diyen Mehmet Değerli, şunları söyledi: “Safranbolu tarihi ve turistik bir kent. Safranbolu’da başıboş gezen köpek çok fazla. Çocuklar korkudan anneleriyle okula gidiyor. Birçok ülkeden, farklı milletlerden insanlar buraya gezmeye geliyorlar. Turistlerde sokaklarda çekinerek yürüyor. Safranbolu’nun önemli problemlerinden biri de başıboş gezen köpeklerdir. Barınakta yer yok diye sokaklara bırakılmışlar. 59 yıldır buradayım. Köpekleri bu kadar başıboş bırakan bir belediyeyi daha önce hiç görmedim. Belediye Başkanının buna bir el atması lazım. Belediyeye söylüyoruz. Barınakta yer yok dediler. Yer yoksa bir barınak daha yapılmalı. İmkânın mı yok. Cumhurbaşkanı oradan söylüyor. İçişleri Bakanı emir veriyor sokaklarda başıboş köpek olmayacak diye. Ne Cumhurbaşkanını dinleyen var ne de İçişleri Bakanını dinleyen var. Bıktık yani. İllallah dedik.

Safranbolu’da hayvanların daha iyi şartlarda bakımının yapılması konuşulurken, yetişkin bir köpeğin 1 ayda yaklaşık 15-20 kg mama ile beslendiği hesaplandığında, ortalama 700 TL ile 1.000 TL arası masrafı çıkıyor. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan kurban bayrami mesaji xEQ3zzMh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Hacıbektaşoğlu mesajında, bayramların toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği özel zamanlar olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli Zonguldaklı Hemşehrilerim; Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzurunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar; gündelik hayatın telaşı içinde çoğu zaman ertelediğimiz hatırlamaları yeniden mümkün kılan özel zamanlardır. Aile bağlarının güçlendiği, büyüklerin ziyaret edildiği, çocukların sevincine ortak olunduğu, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği bu günler; aynı zamanda toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği anlardır.

Kurban Bayramı’nın taşıdığı anlam; paylaşmakla eksilmeyen, aksine çoğalan iyiliği hayatın merkezinde tutabilmektir. Bir sofrayı, bir selamı, bir duayı ve imkânı paylaşabilmenin değeri; bayramların bizlere bıraktığı en kıymetli miraslardan biridir.

Bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi için özellikle bayram süresince yola çıkacak vatandaşlarımızdan trafik kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyorum. Emniyet kemeri kullanmak, hız sınırlarına riayet etmek ve yorgun şekilde direksiyon başına geçmemek; hem kendi hayatımız hem de sevdiklerimizin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım ki bayramın en güzel tarafı, sevdiklerimizle sağlık ve huzur içinde bir araya gelebilmektir.

Bu mübarek günlerin; kırgınlıkların geride kaldığı, gönüllerin birbirine daha da yaklaştığı ve dayanışma duygularının güçlendiği günler olarak yaşanmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta aziz şehitlerimizin emanetleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere siz değerli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın insanlığa huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin