Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Ekim, 2023 14:12 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Başıboş Köpek Problemi..!

Her yıl 4 Ekim,  “Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak kutlanmaya başlandı. Hayvan türlerine dikkat çekmek ve yaşadığımız çevrede insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek ve yaşama haklarına saygı duymayı amaçlayan bugün, ilimizde bulunan birçok zincir markette mamaların fiyatlarında nerdeyse yarı yarıya indirimler yapıldı.

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Karabük’te sevindirici gelişmeler yaşanırken, Safranbolu tarihi çarşıda bulunan esnaflar, ilçedeki hayvan barınağının yetersizliğinden serzenişte bulundu. Safranbolu Belediye Başkanlığı’na ait hayvan barınağının alan olarak yetersiz kalması sebebiyle ilçede başıboş olarak dolaşan köpeklere ilave bir barınak yapılması gündeme getirildi. Safranbolu’ya yakışmayan başıboş köpeklerin oluşturduğu görüntülerden hoşnut olamayan ve 59 yıldır Safranbolu’dayım bu kadar yıllık esnaflık yaptığım tarihi çarşıda bu yıl ki gibi bir sokak köpeği sorunu yaşamamıştık, diyen Mehmet Değerli, şunları söyledi: “Safranbolu tarihi ve turistik bir kent. Safranbolu’da başıboş gezen köpek çok fazla. Çocuklar korkudan anneleriyle okula gidiyor. Birçok ülkeden, farklı milletlerden insanlar buraya gezmeye geliyorlar. Turistlerde sokaklarda çekinerek yürüyor. Safranbolu’nun önemli problemlerinden biri de başıboş gezen köpeklerdir. Barınakta yer yok diye sokaklara bırakılmışlar. 59 yıldır buradayım. Köpekleri bu kadar başıboş bırakan bir belediyeyi daha önce hiç görmedim. Belediye Başkanının buna bir el atması lazım. Belediyeye söylüyoruz. Barınakta yer yok dediler. Yer yoksa bir barınak daha yapılmalı. İmkânın mı yok. Cumhurbaşkanı oradan söylüyor. İçişleri Bakanı emir veriyor sokaklarda başıboş köpek olmayacak diye. Ne Cumhurbaşkanını dinleyen var ne de İçişleri Bakanını dinleyen var. Bıktık yani. İllallah dedik.

Safranbolu’da hayvanların daha iyi şartlarda bakımının yapılması konuşulurken, yetişkin bir köpeğin 1 ayda yaklaşık 15-20 kg mama ile beslendiği hesaplandığında, ortalama 700 TL ile 1.000 TL arası masrafı çıkıyor. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ssssss
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

Emeklilere TOKİ Tuzağı

Karabük’te emeklileri hedef alan telefon dolandırıcıları, TOKİ’nin indirim kampanyasını kullanarak vatandaşlardan para toplamaya çalıştığı ve  Polis ekiplerinin dikkati sayesinde bazı vatandaşların son anda dolandırılmaktan kurtulduğu ifade edildi

“Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında 81 ilde yürütülen 500 bin sosyal konut projesinden yararlanan emekli vatandaşlar, dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Kendilerini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) görevlisi olarak tanıtan şahısların, özellikle yaşlı vatandaşları telefonla arayarak para talebinde bulunduğu öğrenildi.

Dolandırıcıların, TOKİ’nin zaman zaman düzenlediği yüzde 20-25 indirim kampanyalarını bahane ederek vatandaşlara ulaştıkları belirtildi. Telefonda “İndirim fırsatını kaçırmamak için ödeme yapılması gerekiyor” denildiği, ardından da vatandaşlara IBAN numarası gönderilerek hesaba para yatırmalarının istendiği ifade edildi.

Bu yöntemle çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği öğrenilirken, Karabük’te de benzer olayların yaşandığı bildirildi. Bazı emeklilerin, birikimlerini bozdurarak ödeme yapmaya hazırlandığı ancak polis ekiplerinin dikkati ve zamanında müdahalesi sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtarıldığı kaydedildi.

Yetkililer, TOKİ’nin vatandaşlardan telefon yoluyla IBAN göndererek para talep etmediğini vurgulayarak, resmi ödemelerin yalnızca kurumun duyurduğu bankalar ve resmi kanallar üzerinden yapıldığını hatırlattı. Vatandaşların bilinmeyen numaralardan gelen aramalara karşı dikkatli olması, telefonda kişisel bilgi paylaşmaması ve doğruluğundan emin olunmayan hesaplara kesinlikle para göndermemesi gerektiği belirtildi.

Emniyet birimleri ayrıca özellikle yaşlı vatandaşların bu tür yöntemlerle daha kolay hedef seçildiğine dikkat çekerek ailelere önemli görev düştüğünü ifade etti.  Emeklilerin telefonla gelen “acele ödeme”, “indirim fırsatı”, “hesap güncelleme” gibi talepler karşısında yakınlarına veya resmi kurumlara danışmadan işlem yapmaması gerektiğini ifade edilirken, benzer yöntemlerle dolandırıcılık girişimine maruz kalan vatandaşların en yakın emniyet birimine başvurmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin