Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Ekim, 2023 14:12 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Başıboş Köpek Problemi..!

Her yıl 4 Ekim,  “Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak kutlanmaya başlandı. Hayvan türlerine dikkat çekmek ve yaşadığımız çevrede insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek ve yaşama haklarına saygı duymayı amaçlayan bugün, ilimizde bulunan birçok zincir markette mamaların fiyatlarında nerdeyse yarı yarıya indirimler yapıldı.

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Karabük’te sevindirici gelişmeler yaşanırken, Safranbolu tarihi çarşıda bulunan esnaflar, ilçedeki hayvan barınağının yetersizliğinden serzenişte bulundu. Safranbolu Belediye Başkanlığı’na ait hayvan barınağının alan olarak yetersiz kalması sebebiyle ilçede başıboş olarak dolaşan köpeklere ilave bir barınak yapılması gündeme getirildi. Safranbolu’ya yakışmayan başıboş köpeklerin oluşturduğu görüntülerden hoşnut olamayan ve 59 yıldır Safranbolu’dayım bu kadar yıllık esnaflık yaptığım tarihi çarşıda bu yıl ki gibi bir sokak köpeği sorunu yaşamamıştık, diyen Mehmet Değerli, şunları söyledi: “Safranbolu tarihi ve turistik bir kent. Safranbolu’da başıboş gezen köpek çok fazla. Çocuklar korkudan anneleriyle okula gidiyor. Birçok ülkeden, farklı milletlerden insanlar buraya gezmeye geliyorlar. Turistlerde sokaklarda çekinerek yürüyor. Safranbolu’nun önemli problemlerinden biri de başıboş gezen köpeklerdir. Barınakta yer yok diye sokaklara bırakılmışlar. 59 yıldır buradayım. Köpekleri bu kadar başıboş bırakan bir belediyeyi daha önce hiç görmedim. Belediye Başkanının buna bir el atması lazım. Belediyeye söylüyoruz. Barınakta yer yok dediler. Yer yoksa bir barınak daha yapılmalı. İmkânın mı yok. Cumhurbaşkanı oradan söylüyor. İçişleri Bakanı emir veriyor sokaklarda başıboş köpek olmayacak diye. Ne Cumhurbaşkanını dinleyen var ne de İçişleri Bakanını dinleyen var. Bıktık yani. İllallah dedik.

Safranbolu’da hayvanların daha iyi şartlarda bakımının yapılması konuşulurken, yetişkin bir köpeğin 1 ayda yaklaşık 15-20 kg mama ile beslendiği hesaplandığında, ortalama 700 TL ile 1.000 TL arası masrafı çıkıyor. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xsxssxsx 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’ÜN ARMAĞANI 107 YAŞINDA

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karabük’te törenlerle kutlanacak.

Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de  etkinliklerle kutlanacak.  “Türkiye Yüzyılı’na Yön Veren Gençlerle” sloganıyla hazırlanan kutlama programı kapsamında ilk tören 19 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Yenimahalle Spor Salonunda devam edecek. Buradaki etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Gençlik adına konuşma, gençlik adına şiirlerin okunmasının ardından  Halk Oyunları Gösterileri, Cimnastik Gösterileri, Step ve Aerobik Gösterileri, Karakucak Güreş Gösterileri, Taekwondo  gösterisi ve ödül töreni ile etkinlikler sona erecek.

GENÇLİK HAFTASI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMİŞTİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla Karabük’te “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

14 Mayıs Perşembe günü Safranbolu Gençlik Merkezi’nde bağlama konseri düzenlendi. 15 Mayıs Cuma günü Stadyum Genç Ofis’te el sanatları ve resim sergisi, akıl ve zeka oyunları turnuvası ile şiir dinletisi yapıldı. 16 Mayıs Cumartesi günü Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda “İyilik Oryantiringi”, “GSB Sanat Sokağı” ve “Gençlik ve Spor Festivali” gerçekleştirildi. Aynı gün Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Satranç Salonu’nda satranç turnuvası düzenlendi. 17 Mayıs Pazar günü Sarıçiçek Göleti çevresinde “Ormanlar Benim Doğa Yürüyüşü” ile gençler doğayla iç içe bir etkinlikte buluştu. 18 Mayıs Pazartesi günü ise Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda piyano, keman ve gitar konseri verildi, Safranbolu Eski Çarşı’da fotoğraf yarışması yapıldı ve Karabük Gençlik Merkezi’nde masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin