blank
Asuman Doğan tarafından
16 Ocak, 2025 10:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Altyapı Çalışmalarında Yeni Dönem

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, altyapı çalışmalarında yeni bir dönemi başlattı.

Müdürlüğün envanterine kazandırdığı son teknoloji kanal görüntüleme robotu ve kaçak dedektörü sayesinde su ve kanalizasyon hatlarındaki arızalar artık noktasal olarak tespit edilecek. Özellikle tarihi çarşı bölgesinde yapılan onarımlarda, arızaların hassas tespiti sayesinde tarihi dokunun zarar görmesi önlenecek.

Kanal Görüntüleme Robotu ve Kaçak Dedektörü, altyapı çalışmalarında yalnızca arızaların hızlı ve kesin bir şekilde belirlenmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda zaman ve malzeme tasarrufunda da büyük katkı sunacak.

Bu sayede Safranbolu Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, değişen teknolojiye hızla uyum sağlayarak kayıp-kaçak ve arıza tespitinde önemli bir aşama kaydetmiş oldu.

Ayrıca yeni sistem sayesinde alt yapıda bulunan elektrik ve doğal gaz hatlarına zarar vermeden su ve kanalizasyon arızalarının çözümü sağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin