Safranbolu'da alan yönetimi süreci istişare toplantılarıyla başladı - Karabük Haber Postası
tyyt
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
24 Ocak, 2026 15:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da alan yönetimi süreci istişare toplantılarıyla başladı

Safranbolu Belediyesi, kentin kültürel mirasının korunması ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla başlatılan Alan Yönetimi süreci kapsamında ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Safranbolu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından, yönetim alanı sınırları koruma amaçlı imar planı sınırları esas alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu sürecin ardından Safranbolu Belediyesi bünyesinde kurulan Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü koordinasyonunda alan yönetimi çalışmalarına başlandı.

İlk istişare toplantısı, mevzuatsal süreç ve kurumsal hafıza odağında planlandı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ali Kaçar, Kaymakamlık Temsilcisi Talha Durum, Safranbolu Müze Müdürü Erdal Acar, Safranbolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci, Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcileri ile geçmiş dönemlerde görev yapmış yöneticiler ve teknik uzmanlar katıldı.

Toplantıda, alan yönetimi yapılanmasına ilişkin mevzuat çerçevesi, kurumlar arası yetki ve sorumluluklar ile Safranbolu’nun bugüne kadar edinilmiş kurumsal birikimi ele alındı.

Toplantının, alan başkanı ve kurul oluşumlarına geçilmeden önce görüş ve önerilerin alınmasına yönelik bir istişare süreci olduğu vurgulandı.
Katılımcıların değerlendirme ve katkılarının, oluşturulacak alan yönetimi yapılanmasına yol gösterici nitelikte olacağı ifade edildi.

Safranbolu Belediyesi, alan yönetimi sürecini akademik çevreler, sivil toplum kuruluşları, yerel aktörler ve uygulayıcıların katılımıyla gerçekleştirilecek çok paydaşlı toplantılarla sürdürmeyi ve süreci ortak akıl temelinde şekillendirmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
havza osbye savunma sanayi yatirimi S6vvq8Sc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Havza OSB’ye savunma sanayi yatırımı

Türkiye’nin yerli ve millî savunma sanayii atılımları Anadolu’nun farklı noktalarına yayılırken, Havza ilçesi büyük ölçekli bir projeyle dikkat çekiyor. Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) savunma sanayii alanında faaliyet gösterecek tesis için daha önce ön tahsisi yapılan 1 milyon metrekarelik alanın yatırımcıya teslimi gerçekleştirildi.

Havza Belediye Hizmet Binası’nda yapılan görüşmelerin ardından, yer teslimi ilçe protokolü ve yetkililerin katılımıyla tamamlandı. Heyet daha sonra fabrikanın kurulacağı sahada incelemelerde bulunarak proje sürecine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, savunma sanayii üretimi gerçekleştirecek tesis için ayrılan geniş alanın önemine dikkat çekerek, bu yatırımın ilçe adına gurur verici olduğunu ifade etti. Ayvat, savunma sanayii alanında üretim yapacak firma için 1 milyon metrekare alan tahsis ettiklerini belirterek, “Ülkemiz adına önemli bir yatırımın Havza OSB’de olması bizlere onur veriyor” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yatırımın bölge için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, savunma sanayii gibi stratejik bir alanda atılan bu adımın Havza’nın ekonomik ve teknolojik dönüşümünü hızlandıracağını belirtti.

Kurulacak tesisin savunma sanayiine yönelik kritik üretim alanlarında faaliyet göstermesi planlanırken, yatırımın Türkiye’nin yerlilik oranını artırma hedeflerine katkı sunması bekleniyor.

Lojistik avantajlarıyla öne çıkan Havza OSB’de kısa süre içinde inşaatına başlanması planlanan tesisin tamamlandığında yüzlerce kişiye istihdam sağlaması ve bölge ekonomisine önemli katkı sunması öngörülüyor.

Bu yatırımla birlikte Havza, yalnızca Samsun’un değil, Karadeniz Bölgesi’nin de savunma sanayii merkezi olma yolunda önemli bir eşiği geride bırakıyor.

Yer teslimine firma yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile birlikte yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin