Safranbolu'da Aktif Yaş Alma Merkezi Açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2023 10:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Aktif Yaş Alma Merkezi Açıldı

Safranbolu’da büyüklerin hoşça vakit geçirebilmeleri, daha fazla sosyalleşebilmeleri amacı ile kurulan Aktif Yaş Alma Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Törene; Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, CHP Milletvekili aday adayları, STK Temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Aktif Yaş Alma Merkezi Sorumlusu ve Yaşlanma ve Yaşlılık Uzmanı Derontolog Birtan Kıcırdar’ın yaptığı açılış ve tanıtım konuşmasının ardından Emekli Öğretmen Aynur Özbay ve Hüsniye Yeşilçam teşekkür konuşması yaptılar.
Belediye ı Başkanı Elif Köse ise yaptığı konuşmada, “Yaşlı bireyler için en öneli sorunun sağlık sistemi, yokluk ve yoksunluk ya da sosyal hizmetlerdeki aksamalar diye düşünülse de, yaşlı bireylerin hayata adil ve etkin katılım hakları önündeki engeller olarak görüyorum. Yaşlılığı kendisini bir kenara çekilme süreci olarak gören ve yaş ayrımcılığı dediğimiz tutum hem sıradan vatandaşlarda hem de kamu yönünden oldukça yaygındır. Ancak devir değişti. Yaşlı bireyler artık muhtaç olarak anılmak istemiyor. Artık hedef Aktif Yaş Almadır” ifadelerine yer verdi.

YAŞLI MECLİSİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Daha önce Çocuk Meclisini kurduklarını hatırlatan Başkan Köse, “ Çok yakında bir de yaşlı meclisini hayata geçireceğiz. İnanıyorum ki çok güzel projelerle deneyimlerinden faydalanacağız. Bu vesile ile öncelikle Yaşlılar haftasını kutluyor, Aktif Yaş Alma Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Tören Merkezde verilen kokteyl ve Safranbolu Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusunun kısa fasıl programı ile sona erdi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zirai don uyarisi orta karadeniz icin kritik gunler E125zwWN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zirai don uyarısı: Orta Karadeniz için kritik günler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Orta Karadeniz’de etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle ’zirai don’ riski alarm verdi.

MGM Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan uyarıda, 8 Nisan gece saatlerinden itibaren başlayıp 11 Nisan sabahına kadar sürmesi beklenen don olayının, özellikle iç kesimlerde etkili olacağı bildirildi. Açıklamada, Kastamonu, Tokat, Sinop, Ordu, Amasya ve Çorum ile birlikte Samsun’un iç ilçelerinde orta ve yer yer ’kuvvetli zirai don’ beklendiği ifade edildi.

Yetkililer, hava sıcaklıklarındaki düşüşün özellikle tarımsal üretimi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, başta çiftçiler olmak üzere üreticilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Cumartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi öngörülen zirai don tehlikesine karşı erken önlem alınmasının önem taşıdığı kaydedildi.

Öte yandan yapılan sınıflandırmaya göre, hafif donun 0 ile -2,2 derece, orta kuvvette donun -2,2 ile -4,4 derece, kuvvetli donun ise -4,4 derecenin altındaki sıcaklıklarda gerçekleştiği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, özellikle gece saatlerinde sıcaklık düşüşlerinin daha belirgin olacağına işaret ederek, tarım alanlarında gerekli koruyucu uygulamaların yapılmasını önerdi.

2025 yılında 9-13 Nisan tarihleri arasında zirai don yaşanmış ve bazı yetkililer tarafından “Cumhuriyet tarihinin en büyük zirai don hadisesi” olarak adlandırılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin