Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2023 10:21 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Aktif Yaş Alma Merkezi Açıldı

Safranbolu’da büyüklerin hoşça vakit geçirebilmeleri, daha fazla sosyalleşebilmeleri amacı ile kurulan Aktif Yaş Alma Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Törene; Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, CHP Milletvekili aday adayları, STK Temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Aktif Yaş Alma Merkezi Sorumlusu ve Yaşlanma ve Yaşlılık Uzmanı Derontolog Birtan Kıcırdar’ın yaptığı açılış ve tanıtım konuşmasının ardından Emekli Öğretmen Aynur Özbay ve Hüsniye Yeşilçam teşekkür konuşması yaptılar.
Belediye ı Başkanı Elif Köse ise yaptığı konuşmada, “Yaşlı bireyler için en öneli sorunun sağlık sistemi, yokluk ve yoksunluk ya da sosyal hizmetlerdeki aksamalar diye düşünülse de, yaşlı bireylerin hayata adil ve etkin katılım hakları önündeki engeller olarak görüyorum. Yaşlılığı kendisini bir kenara çekilme süreci olarak gören ve yaş ayrımcılığı dediğimiz tutum hem sıradan vatandaşlarda hem de kamu yönünden oldukça yaygındır. Ancak devir değişti. Yaşlı bireyler artık muhtaç olarak anılmak istemiyor. Artık hedef Aktif Yaş Almadır” ifadelerine yer verdi.

YAŞLI MECLİSİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Daha önce Çocuk Meclisini kurduklarını hatırlatan Başkan Köse, “ Çok yakında bir de yaşlı meclisini hayata geçireceğiz. İnanıyorum ki çok güzel projelerle deneyimlerinden faydalanacağız. Bu vesile ile öncelikle Yaşlılar haftasını kutluyor, Aktif Yaş Alma Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Tören Merkezde verilen kokteyl ve Safranbolu Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusunun kısa fasıl programı ile sona erdi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Z2Z2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı

Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.

Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.

Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.

Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin