Reklam
Reklam
fefeee
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
30 Ocak, 2026 15:02 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da 90 bin çiçek tohumu toprakla buluştu

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Biriminde, yaz aylarında kentin farklı noktalarında toprakla buluşturulacak 90 bin çiçeğin tohumları ekildi.

Kent estetiğini güçlendirmek ve yeşil alanların niteliğini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle su tasarrufu sağlayan çiçek türleri tercih edildi.

Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Uslu, yaptığı açıklamada, belediye olarak çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara önem verdiklerini söyledi.

Uslu, “Yaz sezonunda parklar, refüjler ve yeşil alanlarda kullanılmak üzere 90 bin adet çiçeğin tohumunu ektik. Seçtiğimiz türler hem iklim koşullarına dayanıklı hem de daha az su tüketen bitkilerden oluşuyor. Böylece hem kentimizin görsel güzelliğini artırmayı hem de su kaynaklarımızı verimli kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.

Üretim sürecinin titizlikle takip edildiğini belirten Uslu, sağlıklı şekilde yetiştirilecek fidelerin yaz aylarında Safranbolu’nun farklı noktalarına dikileceğini kaydetti. Çalışmaların, belediyenin kendi imkanlarıyla yürütülmesi sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlandığı da ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin