Safranbolu ilçesinde nedeni henüz belirlenemeyen bir şekilde çıkan yangında 3 ev alevlere teslim oldu.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Aşağı Dana köyde Yaşar Öztürk’e ait evde henüz nedeni belirlenemeyen bir şekilde yangın çıktı. Yaz aylarında kullanılan evde kimsenin olmamasından çıkan yangının evi sarmasının ardından alevler Kazım Özdemir ve Mehmet Sertdemir’e ait evlere sıçradı. Yangın sonrası 3 ev ve bunlara ait ahırlar alevlere teslim olurken, itfaiye ekipleri yoğun sis nedeniyle köye güçlükle ulaştı. Yangına Safranbolu ve Karabük Belediyesine ait itfaiye araçları ile Orman İşletmesine ait aranzözler müdahale etti. İtfaiye Ekipleri yangını diğer evlere sarmadan kontrol altına alırken, alevlere yenik düşen evler yıkıldı.
Evleri tamamen yanan ve sinir krizi geçiren Kazım Özdemir ve eşi 112 ekipleri tarafından ambulansa alınarak sakinleştirildi.
Olayla ilgili olarak Jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.


Safranbolu’da 3 Ev Alevlere Teslim Oldu
SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.
Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.
Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.
İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

