blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Ekim, 2025 11:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da 29 Ekim, Duygu Dolu Kliple Kutladı

Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılına özel hazırlanan video klip ile duygu dolu anlar yaşattı.

Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan koordinesinde, öğretmenlerin katkıları ve öğrencilerin katılımıyla hazırlanan videoda, minik öğrenciler dönemin kıyafetlerini giyerek Cumhuriyet’in ilan edildiği günün atmosferini yaşattı.

“Yazıyor, yazıyor!” sloganlarıyla Safranbolu Köyiçi Meydanı, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı ve Tarihi Çarşıda o dönemde basılan gazeteleri dağıtan çocuklar, Cumhuriyet coşkusunu Safranbolu sokaklarına taşıdı.

Öğrenciler ayrıca, Safranbolu Belediyesi birim müdürlerine ve Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısıyla kaleme aldığı “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.” ifadelerinin yer aldığı mektubu takdim etti.

Belediye başkanlık makamında çocukları kabul eden Başkan Elif Köse, duygusal anlar yaşadı. Köse, konuşmasına “Başta Müdürümüz Zülfiye Eraslan Özcan’a, emeği geçen öğretmenlerimize ve yüreklerinde Cumhuriyet sevgisiyle büyüyen minik öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” sözleriyle başladı.

Köse, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacağımızı bir kez daha vurguluyorum.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin