Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Safranbolu’da 24 Bin Metreküp Su Arıtılıyor

Manşet Yayın: 23.08.2023 14:15 |Güncelleme:24.08.2023 10:51
Safranbolu’da 24 Bin Metreküp Su Arıtılıyor

Safranbolu halkının temiz su içebilmesi için 2021 yılında Devlet Su İşleri’nden (DSİ) devralınan Safranbolu Belediyesi su arıtma tesisi tam kapasite ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanarak Safranbolu Belediyesi’ne devredilen Su Arıtma Tesisi modern yapısı, deneyimli kadrosu ile Safranbolu halkına temiz su içirebilmek için tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Hızar ve ihtiyaç halinde başvurulan Bulak gibi Safranbolu’yu besleyen iki önemli su kaynağının buluştuğu su arıtma tesisinde, 8 otomasyon personeli, 1 biyolog, 1 laboratuvar teknikeri, 1 elektrik mühendisi, tesis şefi ve müdürü ile toplamda 13 personel, Safranbolu halkının temiz su tüketebilmesi için 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarını sürdürüyor.

Safranbolunun Suyu Guvende2

Kimya ve Biyokimya olmak üzere 2 laboratuvarda biyologlar eşliğinde, kaynaklardan gelen suyun, TSE standartlarında belirtilen parametrelere uygunluğu denetlenirken, karıştırıcı ve durultucu ünitesi ile de tecrübeli personellerin nezaretinde tamamen arıtılan su Safranbolu halkının kullanımına sunuluyor. Öte yandan gözlem otomasyon sistemi ile kaynaklardan gelen suyun tesise girişinden çıkışına kadar 7-24 denetimi yapılıyor.

Safranbolu Belediyesi su arıtma tesisinde TSE standartlarına uygun olarak günde 24 bin metreküp su arıtımı yapılıyor. (Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Teknoloji Yayın: 22.09.2023 08:48
Kaynak: İHA
İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Samsun’un İlkadım Belediyesi’nde devam eden dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde hizmete giren “E-Belge Platformu” ile imar ve ruhsat süreçleri dijitalleşti, artık bu evraklar ile belediyeye gitmeye gerek kalmadı.

Dijital dönüşüm çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, son olarak E-Belge Platformu ile vatandaşların imar durum evrakı (E-ÇAP), yapı ruhsatı (E-RUHSAT), yapı kontrol ve iskan (E-İSKAN), eksper inceleme (E-EKSPER) üzere müracaat süreçlerini tek bir platformda dijital mecraya taşıdı. İmar durumu ve yapı ruhsatı müracaatlarını belediyeye gelerek yazılı olarak yapan vatandaşlar artık belediyeye gelmeden süreçlerini e-belge uygulaması üzerinden çok daha süratli bir formda yapabilecek.

“Belediyeye gelinmesine gerek yok”

E-Belge Platformu hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Vatandaşlarımıza kaliteli, süratli, inançlı ve şeffaf bir halde hizmet sunmak için dijital dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımızdan sıklıkla gelen ‘Evrakım kayboldu, evrakım hala imzalanmadı, belediyeye gelip gitmekten yorulduk’ üzere şikayetleri ortadan kaldırıyoruz. Artık kimse belediyede üniteler ortasında dolaşmayacak. Hatta belediyeye gelinmesine bile gerek kalmayacak. E-Belge Platform uygulaması ile vatandaşlarımız istedikleri bilgi ve evrakla İlkadım Belediyesi kurumsal web sitesinden erişim sağladıktan sonra ana sayfadaki süratli menüde bulunan ‘E-Belge Platformu’ uygulamasına giriş yapabilecek. E-belediye üyelik süreçleri denetiminden sonra uygulamaya basitçe erişim sağlanacak” dedi.

Ekspertiz incelemeleri de dijital ortamda yapılıyor

Belediye Hizmet Binası Çok Gayeli Salon’da düzenlenen toplantıda uygulamanın kullanımı ve getirdiği kolaylıkları anlatan yazılım firması yetkilileri ise şu bilgileri verdi:

“Geliştirdiğimiz E-Belge Platformu’na girerek e-devlet, telefon ve mail adresi ile kendi isminize sistemde bir profil oluşturuyorsunuz. Talepler doğrultusunda ilgili dokümanlar sisteme yüklenerek elektronik imzalı dokümanlar dijital olarak hazırlanıyor. Uygulama; hazırlanmakta olan imar durumu dokümanının ve yapı ruhsatı talebinin hangi etapta olduğu yapı sahibine ve yapı müteahhidine SMS ve mail yoluyla otomatik olarak bildiriyor. Böylelikle vatandaşlar müracaatının hangi kademede olduğunu takip edebiliyor. Onaylanan proje ve evraklar elektronik olarak imzalandığı için E-Belge Platformu uygulaması ile vatandaşlar vakitten ve kağıt tüketiminden tasarruf ederek imar müracaat süreçlerini belediyeye gelmeden dijital ortamda tamamlayabiliyor. Birebir vakitte yapı kontrol sürecinin de dijital ortama taşınmasıyla yapının kontrolüne ait tüm bilgi ve dokümanlar elektronik ortamda takip edilebiliyor. Yapı kullanma müsaade evrakı taleplerinde de müracaat sahibi süreci dijital ortamda takip etme imkanı buluyor. Kredi ile konut almak için yapılan müracaatlarda ekspertiz incelemelerinin de dijital ortamda yapılması kolaylığı sunulduğundan süratli bir halde kredilendirme süreçlerinin yürütülmesine imkan sağlıyor.”