Safranbolu’da 14 Yıllık İmar Belirsizliği Sona Erdi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Şubat, 2025 19:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da 14 Yıllık İmar Belirsizliği Sona Erdi

Safranbolu’da 2010 yılında onaylanan ancak yıllarca süren davalar ve iptaller nedeniyle uygulanamayan parselasyon planı, Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan revizyon çalışmalarıyla çözüme kavuştu. Barış, Bostanbükü ve Karıt bölgelerinde tapular, düzenlenen lansman programıyla hak sahiplerine teslim edildi.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tapu lansmanında, vatandaşlar tapularına kavuştu. Programa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu Tapu Müdürü Veysel Doğdu, UTTA Harita Yazılım Firması adına İsmail Yelmenoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Safranbolu Tapu Müdürü Veysel Doğdu, sürecin hızla tamamlandığını belirterek, “Tapu Müdürlüğümüze Aralık ayında müracaat yapıldı. İmar uygulamasının tescillerini 2 ay gibi kısa sürede tamamladık. Vatandaşlarımız tapularını yüz yüze görüşme ile ya da Web Tapu uygulaması üzerinden alabilirler” dedi.

Başkan Köse: “Şeffaf ve Katılımcı Bir Süreç Yürüttük”

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, süreçte büyük zorluklar yaşandığını ifade ederek, “2010 yılında alınan kararlarla başlayan bu süreçte, planlara baktığımızda hatalar açıkça görülüyordu. Barış Mahallesi’nin topografik yapısına uygun olmayan planlar yapılmış. Konunun tüm taraflarıyla ortak kararlar alarak, süreci şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yürüttük” dedi.

Başkan Köse, sürecin zorluğuna dikkat çekerek, “Belki uzun sürdü gibi görünebilir, ancak hakkı yenmiş mülk sahipleri vardı. CHP, AKP, MHP’li meclis üyelerimizle birlikte çalıştık, herkesin fikrine saygı duyduk” ifadelerini kullandı.

“Ruhsat Verme Aşamasına Geldik”

Başkan Köse, süreçte herhangi bir hukuki engelin kalmadığını belirterek, “Hazine’ye ait bazı arsalarla ilgili devam eden bir mahkeme süreci var ama bunun büyük bir engel oluşturacağını düşünmüyoruz. Artık Barış Mahallesi’nde ruhsat verme aşamasına geldik” dedi.

Tapu Teslimi Gerçekleşti

Tapu teslim töreninde, hak sahiplerine tapuları Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Tapu Müdürü Veysel Doğdu ve İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci tarafından teslim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
icisleri bakani ciftci genclerimizi suca surukleyen her turlu yapi ile mucadele ediyoruz FRNs3dlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

İçişleri Bakanı Çiftçi: “Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Samsun’da katıldığı AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’nda, “Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Bakan Mustafa Çiftçi, bir dizi programa katılmak için geldiği Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’na katıldı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Samsun, Türk milletinin hafızasında ve milli mücadelesinde çok özel ve önemli bir yere sahip şehrimizdir. İstiklal mücadelemizin meşalesinin yakıldığı bu şehir sıradan bir şehir değildir. Bir millete esaret prangalarının vurulmak istendiği, vatanına göz dikildiği yerde Anadolu’yu ayağa kaldıran ses ve kararlı duruş bu şehirden, Samsunlu kardeşlerimin yüreğinden yükselmiştir. İşte tam da o günlerden bugüne Samsun bize şunu öğretmiştir: Bu millet esareti kabul etmez, bu millet diz çökmez, bu millet tarihin omuzlarına yüklediği iddiasından vazgeçmez. Anadolu’yu bize vatan kılan Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın, o kutlu müjdeye mazhar olmak için gemileri karadan yürüten Sultan Fatih’in, Kudüs’ü doruklarda bekleyen son Hakan Abdülhamid-i Sani’nin, İstiklal meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve nice kahramanın inancıyla, ruhuyla yolumuza devam ediyoruz. ’Yeter söz de karar da milletindir’ diyerek Türkiye Yüzyılı’nı başlatan muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye’ye ilerliyoruz, Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

Suçla mücadelede yeni bir sisteme geçtiklerinin altını çizen Bakan Mustafa Çiftçi, “İçişleri Bakanlığı olarak en büyük sorumluluğumuz, bu güzel ülkenin huzurunu ve güvenliğini güçlü bir şekilde sağlamaktır. Çünkü biz biliyoruz ki; huzur yoksa kalkınma olmaz, güvenlik yoksa istikrar olmaz. Bu anlayışla Türkiye’nin her köşesinde yeni bir güvenlik vizyonu ile çalışıyoruz. Sadece suçla mücadele eden değil; suçu oluşmadan engelleyen, toplumu koruyan, gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir anlayışı hayata geçiriyoruz. Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz; milletimizin huzuru için fedakârca görev yapıyor. Bu vesileyle görev başındaki tüm güvenlik güçlerimize buradan şükranlarımı gönderiyorum” şeklinde konuştu.

“Kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor”

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Çiftçi, ayrıca şunları söyledi:

“Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye güçlü bir devlettir. Ama Türkiye’nin en büyük gücü milletidir. Çünkü bu millet mazluma Yunus, zalime Yavuz’dur. Arakan’dan Bosna’ya, Gazze’den Kosova’ya, Halep’ten Buhara’ya varıncaya kadar bu millete dua edilir. Bütün dünya bilir ki bu millet; adaletin, vicdanın, merhametin son kalesidir. Anadolu darülinsandır, darüsselamdır, darülislamdır. Bizim kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor. Ayaklar altına alınan insanlık onurunu, ahlakı, fıtratı ihya ve inşa etmek yine bizim vazifemizdir. Türkiye Yüzyılı hedefiyle yolumuza kararlılıkla devam ederken; daha güvenli şehirler, daha huzurlu mahalleler, daha güçlü bir Türkiye için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Birliğimizi koruduğumuz, kardeşliğimizi yaşattığımız sürece Allah’ın izniyle bu milletin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.”

Toplantıya, AK Parti Samsun milletvekilleri Mehmet Muş, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin