Safranbolu Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pidenin standartlara uygunluğunu sağlamak için fırınlarda sıkı denetim gerçekleştirdi.
İlçedeki tüm fırınları tek tek dolaşan ekipler, pide ve pide çeşitlerinin gramajlarını kontrol ederek 300 gramın altında olup olmadığını inceledi. Aynı zamanda hijyen koşullarını da denetleyen ekipler, halk sağlığını koruma adına titiz bir çalışma yürüttü.
Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca bu denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.
8 yıllık atmacasını doğaya saldı, atmaca arkasına bakmadan uçup gitti
Artvin’de yaşayan bir atmaca tutkunu 8 yıldır beslediği atmacasını tabiata saldıktan sonra "Demek ki onlar tabiata aitmiş, biz kendi egomuzdan ötürü yıllarca esir ediyormuşuz" dedi.
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan bir atmacacı, dedelerden kalma tutkusunu devam ettirerek bir atmacaya 8 yıl boyunca bakarak besledi. Eliyle et yedirdi, kolunda gezdirdi, sevdi, okşadı, öptü. 8 yılın sonunda ise atmacasını doğal hayatına saldı. Atmacanın ardına bakmadan gittiği imajları ise toplumsal medya hesabından paylaştı. Atmacasının gerisinden ‘10 senede baksan son hız özgürlüğüne kaçıyorlarmış’ diyen atmacacı hislerini "Arkadaşlar 8 yıldır baktığım atmaca şahinimi özgürlüğüne kavuşturacağım artık. Kemalpaşa’dan şahinimi özgürlüğüne kavuşturuyorum. Çok üzülüyorum ama yuva kurmasını istiyorum. Kıyamadım uçsun yuvasını kursun istiyorum. Haydi oğlum haydi özgürlüğüne, evet uçurduk şahinimizi. Çabucak gözden kayboldu, demek ki neymiş 5 senede baksan 10 senede baksan son hız özgürlüğüne kaçıyorlarmış. Demek ki onlar tabiata aitmiş, biz kendi egomuzdan ötürü yıllarca esir ediyormuşuz. Hiç gerisine bakmadan, yıllardır bu adam bana baktı demeden aldı başını gitti" formunda hislerini lisana getirdi.