blank
Berkay Doğan tarafından
19 Eylül, 2024 11:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Türkülerle Tanıtılacak

TRT Müzik ekranlarında 3 sezondur büyük bir ilgiyle izlenen "Türkünün Doğduğu Yer" programı, bu sezon Safranbolu'yu keşfetmek için yola çıktı. Yapımcı Mehmet Ercan ve Yönetmen Hakan Şahin'in koordinatörlüğünde hazırlanan program, 4. sezonuna, Türk Müzikolog, Folklor Uzmanı, Eğitimci ve Sanatçı, Safranbolu'nun değeri Sadi Yaver Ataman'ın türkülerini seslendiren, Safranbolu Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ile giriş yapmaya hazırlanıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi dokusuyla, Tarihi Evleri, dar sokakları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Safranbolu, aynı zamanda Türk Halk Müziği’nin önemli bir parçası olan türkülerle de özdeşleşmiş durumda. Programda, Safranbolu'nun tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve turizm olanakları da derinlemesine ele alındı. Safranbolu Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun da yer aldığı bu özel bölümde, koronun üyeleri Sedat Tokmak, Sadık Hüner, Okan Alkan, Mümine Kemerlioğlu, Büşra Özgün, Hüseyin Karataş ve Mehmet Soygür, Türkülerle Safranbolu'nun eşsiz kültürel zenginliğini tanıttılar. Usta sanatçı Sadi Yaver Ataman'ın türküleriyle zenginleşen bu program, hem Safranbolu'nun tarihi hem de müzikal mirasını gözler önüne serdi. "Türkünün Doğduğu Yer" programının bu bölümü, Ekim ayının başlarıyla birlikte her Cumartesi saat 12.15’te TRT Müzik ekranlarında izleyicileriyle buluşacak. Türk Halk Müziği’nin derin köklerine inerek, geleneksel müziğin bugüne kadar nasıl taşındığını ve yaşatıldığını gösteren bu program, aynı zamanda genç nesillere de bir kültürel miras aktarımı sağlamayı hedefliyor.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.