Ramazan Öztürk tarafından
06 Aralık, 2023 14:32 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ergüder: “Konaklamada Kalite Düştü”

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu'da, kalitesiz hizmet ve yanlış pazarlama hataları turizmi olumsuz yönde etkilerken, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği'nin yaptığı bir araştırma Safranbolu'nun turizmdeki kaybını gözler önüne serdi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada,  Safranbolu'nun 2023 yılında turizmde 600 Bin Dolar kaybettiği ifade edildi. Başkanlığını Şebnem Ergüder Urgancıoğlu'nun yaptığı Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD), yaptıkları  bir araştırmanın sonucunu yayımladı. Safranbolu Turizminin oteller arası rekabet ve yanlış pazarlama hatalarından dolayı 2023 yılında 600 Bin Dolar para kaybettiğini açıkladı. blank Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Uzakdoğu ülkelerinin gözdesi olan Safranbolu yıllık kitle turizmi bazında 100.000 pax uzak doğulu misafir ağırlamaktadır. Bu grupları organize eden seyahat acenteleri hizmet aldıkları destinasyonlar için her yıl başında maliyet hesapları yapmakta , belirlenen maliyet fiyatlarını da yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere hizmet alınan otel ve restaurantlara ödemektedirler. Edindiğimiz bilgilere göre bu turları organize eden seyahat acentelerinin 2023 yılı için Safranbolu konaklamalarında 1 kişi için yarım pansiyon  35 USD , öğle yemeği için ise 1 kişi  13 USD maliyet belirlediğini yetkili sektör temsilcilerinden öğrendik.  Fakat Safranbolu otelleri kendi aralarında rekabete girdiği için bu fiyat konaklamada 20 USD  öğle yemeklerinde  ise 6 USD ye kadar düştüğünü tespit ettik . Gelen kişi sayısı ile rekabetten dolayı eriyen fark hesap edildiğinde 1 yıl içinde Safranbolu turizm sektörüne girdi sağlaması gereken 600.000 USD  paranın buharlaştığını yetkili merciler ile yaptığımız araştırma sonucu tespit ettik.  Yine edindiğimiz bilgilere göre rekabet sonucu işletmelerin karlılıkları düştüğünden gelen yabancı gruplara kalitesiz hizmet verilmesinden ötürü sayısız şikayetler alındığını, müşteri memnuniyeti konusunda sıkıntılı durumlar oluştuğu için Ağustos ayından itibaren Safranbolu’da konaklayan bazı uzak doğulu seyahat acentelerinin artık Bolu’daki otellerde konaklamaya başladığını öğrendik. Bu olumsuz durumun Safranbolu turizmine ne  kadar zarar vereceğini ilerleyen süreçte bölge turizmcileri tecrübe edecektir . Bu noktada Safranbolu ekonomisinin en önemli katma değerini sağlayan turizm sektörü yetkililerini kentimizin turizm geleceğini sağlıkla sürdürebilmesi açısından sorumlu olmaya davet ediyoruz." (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
18 Temmuz, 2025 11:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden Miniklere Yaz Tatili Armağanı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın öncülüğünde geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük ilgi gören yüzme kursları, bu yaz döneminde de çocuklarla buluştu.

Karabük Belediyesi ile Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle 8-13 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlenen kursun açılışı, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’in katılımıyla 100. Yıl Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi.

Açılış programında çocuklarla bir araya gelen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyen projeleri önemsediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Yüzme kurslarımızla çocuklarımızın yalnızca sporla tanışmasını sağlamıyoruz; aynı zamanda onları ekran bağımlılığından uzaklaştırarak daha sağlıklı ve aktif bir yaz tatili geçirmelerine katkıda bulunuyoruz. Bu tür programlar, çocuklarımızın özgüven kazandığı, arkadaşlık ilişkileri geliştirdiği ve eğlenerek öğrendiği alanlar sunuyor. Gözlerindeki heyecan ve mutluluk bize her şeyi anlatıyor.”

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemizle uyum içinde sürdürdüğümüz bu proje, çocuklarımızın yaz tatilini verimli geçirmesi adına son derece değerli. Sporun erken yaşta kazanılması gereken bir alışkanlık olduğuna inanıyoruz. Yüzme kursları sayesinde hem fiziksel gelişim destekleniyor hem de çocuklarımız spor kültürüne adım atıyor.”

Kurs açılışında çocuklara özel olarak hazırlanan bone ve sırt çantaları da hediye eden Başkan Çetinkaya, yüzme havuzundaki neşeli anlara eşlik etti. Program boyunca renkli görüntüler oluşurken, çocukların yüzlerindeki mutluluk dikkat çekti. Kayıt ve bilgi işlemleri Karabük Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi üzerinden sağlanıyor. Detaylı bilgi almak isteyenler, 444 21 78 numaralı çağrı merkezini arayabilir veya 0501 078 78 78 ile 0501 178 78 78 numaralı WhatsApp hatları üzerinden iletişime geçebiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin