Safranbolu TAB Bahçesinde Safran Hasadı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Kasım, 2022 14:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TAB Bahçesinde Safran Hasadı

Safranbolu Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde yılın ilk Safran hasadı gerçekleştirildi. Safran hasadının ardından Orman  Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroğlu yaptığı açıklamada,i Ormanların şifa kaynağı olduğunu belirterek,  “Her bitkinin dilini okumaya çalışmalıyız, tıbbi ve aromatik bitkiler alanında bölgemiz büyük bir potansiyele sahip ve bölgemizin bitkisel zenginliğini katma değere çevirmek için çalışmalar yapılıyor” dedi.

SON 20 YILDA BİTKİSEL ÜRETİM 5 KAT ARTI

Bayraktaroğlu; “Topraktan çok güzel bir bitki yeşeriyor. Bu değerli bitkinin adı bu güzel şehre adını veren safran. Yaptığımız bu çalışmalar ile yöre insanımızın tıbbi ve aromatik bitkileri tanımasının yani sıra başta arıcılıkla uğraşan orman köylümüz olmak üzere vatandaşlarımıza ekonomik katkının yanı sıra bitkisel kaynaklı drogların oluşturulması, ilaç olma özelliği taşıyan türlerle ilgili fitokimyasal çalışmalara zemin hazırlanacaktır.

Bu başarılı çalışmaları ekip ruhuyla hep beraber gerçekleştirdik. Çünkü biz birlikte olduğumuzda güçlüyüz. Başarımızın devamı için geçmişimiz bizde rehavete değil şevke dönmeli. Bunu da birlikte ve beraberlik içerisinde çalışarak üreterek gerçekleştireceğiz.

Son 3 yılda tıbbi ve aromatik bitki ekim ve dikim alanımızı 2 kat üretimimizi 3 kat artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. Bunun bilinciyle odun dışı ürünleri ekonomiye kazandırmak için gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar her ilimizde 2 adet TAB bahçesi tesis etmiş olacağız” diye konuştu.

Safran hasat etkinliğine Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nun yanı sıra Bölge Müdür Yardımcıları  Orhan Şahin ve  Mehmet Pınar, Orman İdaresi ve Planlama, Silvikültür ve Ağaçlandırma, Ekosistem, Basın ve İletişim Şube Müdürleri, Safranbolu ve Zonguldak İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Şube Mühendisleri ile Safranbolu İşletme Müdürlüğü personeli katıldı. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin