Turizm atağını aralıksız sürdüren Safranbolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma ile İstanbul Deniz Otobüslerinde bulunan tanıtım ekranlarında Safranbolu videoları yayınlanıyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ Belediye olarak son 6 yılda turizm adına çok büyük atılımlar gerçekleştirdik. Bu kapsamda hedefimizi de 1 milyon turist olarak belirledik. Bu hedefe ulaşmak için var gücümüz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Yıl boyunca çeşitli yerel ve ulusal basından yoğun talepler geldiğini kaydeden Başkan Aksoy, bu bağlamda yerel basınımıza teşekkür etmek isterim. Safranbolu adına gerçekleştirilen hizmetlere hep yanımızda oluyorlar. Bununla birlikte ulusal bazda yayın yapan pek çok televizyon kanalı, gazete ve dergide Safranbolu için birbiri ile yarışıyor diyebilirim. İşte İDO’larda yani İstanbul Deniz Otobüsleride kendi bünyesinde bir çalışma başlattı. Deniz Otobüslerinin hepsinde ekranlar duvar ve bu ekranlarda ülkemizin tarihi ve turistik güzellikleri 53 gemide 950 ekranda günde 500 tekrar ile yaklaşık 1 milyon kişiye yansıtılıyor. Buda demek oluyor ki tanıtım filmimizi her gün yaklaşık 1 milyon kişi izliyor “ dedi.


Safranbolu Şimdi de İDO’larda
Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.


