Safranbolu Şehir Rehberi Hizmete Girdi - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 01:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu Şehir Rehberi Hizmete Girdi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun tarihi ve turistik değerlerini daha iyi tanıtmak amacıyla geliştirilen Safranbolu Şehir Rehberi uygulaması UNESCO 30. Yıl programları kapsamında devreye alındı. Şehrin birçok önemli noktasına yerleştirilen karekodlar sayesinde, ziyaretçiler Türkçe ve İngilizce olarak Safranbolu’nun tarihi durakları hakkında bilgi alabilecek.

Tarihi Dokusuyla Akıllı Şehir Deneyimi

Proje kapsamında yalnızca tarihi ve kültürel noktaların bilgilerine erişmekle kalınmıyor; aynı zamanda Safranbolu Belediyesi tarafından akredite edilen Mor Bayraklı işletmelerin detaylarına da ulaşılabiliyor. İşletmelerin fotoğrafları, koordinatları ve harita üzerindeki konumları uygulama içerisinde yer alıyor. Bu sayede ziyaretçiler, şehirdeki turistik noktaları keşfederken güvenilir işletmelerden de kolayca faydalanabiliyor.

Proje Koordinatörü Cemil Belder’in Görüşleri

Projeyi anlatan doğa dostu, fotoğraf sanatçısı Cemil Belder, “Normalde yalnızca profesyonel müzelerde gördüğümüz bir bilgi aktarım sistemini, açık hava müzesi niteliğindeki Safranbolu’nun tamamına uyguladık. Bu sayede ziyaretçilerimiz, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha bilinçli bir şekilde keşfedebilecek” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’den Teşekkür Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Safranbolu’nun eşsiz değerlerini modern bir teknolojiyle birleştirerek, ziyaretçilerimize hem pratik hem de etkili bir rehberlik sunuyoruz. Aynı zamanda Mor Bayraklı işletmelerimizi tanıtarak hem turizmde kaliteyi teşvik ediyor hem de kent ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu projenin geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Tarihi Şehri Keşfetmek Daha Kolay

Safranbolu Şehir Rehberi, hem teknoloji hem de turizm alanında yenilikçi bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sistem, Safranbolu’yu ziyaret edenlerin hem tarihi mirasa hem de güvenilir işletmelere kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor.

675dffc7d4062
675dffd0d38ac
Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin