Safranbolu SDH’de Emzirme Haftası etkinlikleri - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 09:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu SDH’de Emzirme Haftası etkinlikleri

Safranbolu Devlet Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında hastalara ve personele yönelik farkındalık çalışmaları düzenlendi.

Anne sütünün önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak için Hastanede içersinde kurulan   stantta gebelere ve annelere; anne sütü ve emzirmenin önemi, doğru emzirme teknikleri vb. konulu eğitimler verilerek broşürler dağıtıldı.

Safranbolu Devlet Hastanesi başhekim Opr. Dr. Erkan Andaç, “Emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi ve yapay beslenmenin çocuk sağlığı üzerine olumsuz etkilerinin halkımıza duyurulması ve annelerimizin bilinçlenmesine destek olmak amacı ile 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle hastanemizde  stant açıldı. Emzirme ve Anne Sütünün Önemi ile ilgili bilgiler verildi. Emzirme bebeklerin ilk aşısı olarak işlev görür ve onları birçok yaygın çocukluk hastalığına karşı korur” dedi. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
safran2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Nisan, 2026 13:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Aydın’dan Köse’ye: “Esnafı suçlama, hizmet et”

Adalet ve Kalkınma Partisi Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Aydın, Köse’nin  vatandaş ve esnafa yönelik ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Aydın yaptığı açıklamada, Safranbolu’da bugüne kadar vatandaşın, esnafın ve şehre katkı sunan herkesin yanında olduklarını vurgulayarak, “Bu anlayışla hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Köse’nin açıklamalarında halkı ve esnafı küçümseyen bir yaklaşım sergilendiğini öne süren Aydın, Safranbolu’ya gelen ziyaretçilerin “nitelikli-niteliksiz” şeklinde ayrıştırılmasının doğru olmadığını ifade etti. Safranbolu’nun herkesin eşit şekilde karşılandığı bir şehir olduğunu belirten Aydın, “Bu şehir; zenginiyle fakiriyle, yerlisiyle yabancısıyla herkesi aynı samimiyetle karşılayan bir medeniyetin temsilcisidir” ifadelerini kullandı.

Belediyeciliğin temel görevinin hizmet üretmek olduğuna dikkat çeken Aydın, şehirde yol, su ve altyapı gibi sorunların hala çözüm beklediğini dile getirdi. Bu sorunlar dururken sorumluluğun vatandaşa ve esnafa yüklenmesini eleştiren Aydın, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Seçim döneminde vaat edilen otopark ve karşılama merkezi projelerinin henüz hayata geçirilmediğini de hatırlatan Aydın, “Söz ile icraat arasındaki fark açıkça ortadadır” dedi. Şehre gelen ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığını savunan Aydın, sorunların kaynağının vatandaş ve esnaf olarak gösterilmesini “büyük bir haksızlık” olarak değerlendirdi.

Açıklamasının sonunda belediyecilik anlayışlarına da değinen Aydın, “Vatandaşını küçümseyen değil, sahip çıkan; esnafını suçlayan değil, güçlendiren; ayrıştıran değil, kucaklayan bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Safranbolu’nun gerçek gücü insanıdır ve biz her zaman vatandaşımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin