01 Ekim, 2023 14:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:29
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0
Safranbolu Peker’le coştu
Safranbolu Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Şarkıcı Hakan Peker Safranbolu Misak-ı Milli Meydanında halk konseri verdi.
İlk olarak Safranbolu Belediye Başkanlığı tarafından Billboard engellemesi ili karşı karşıya kalan, ardından şiddetli yağmur ve elektrik kesintisine kadar birçok aksilikler yaşanan konsere genci yaşlısı her kesimden gelen vatandaşlar doyasıya müzik ziyafeti yaşadılar.
Konserde hayranları Peker'in şarkılarına eşlik etti ve sanatçı, yaklaşık 1,5 saat sahnede kalarak katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.
Hakan Peker, sahne aldığı Safranbolu’da 2024 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan adaylığı ile ilgili de mesajlar vererek hayranlarından ve seçmenlerinden destek istedi.
Sevilen birçok şarkısını seslendiren Hakan Peker’in halk konserine ağabeyi Zafer Peker de konserde sahne aldı.
PEKER, SAFRANBOLU’YA ATEŞİNİ YOLLADI
Kendisi gibi sanatçı kardeşi Zafer Peker’i de sahnesinde ağırladı. Hem Hakan Peker hem de Zafer Peker memleketleri için bir aradaydı. Bu birliktelik ile halkın beğenisini ve takdirini kazandı.
Başkan Adayı Peker,“ Bir cumartesi akşamında, sessiz şehir olan Safranbolu’yu sonunda uyandırdık. Bu kadar sessizlik yeter bence. Safranbolu’nun artık uyanması lazım. Bence yeteri kadar uyumuş.”dedi.
GÜÇLÜ İSİMLERDEN PEKER’E DESTEK
TFF 3. Lig’e yükselen Karabük İdmanyurdu Spor Yönetim Kurulu Başkanı Adem Aydım, ünlü sanatçı Hakan Peker’in konserinde konuşma yaptı. Aydım: “Bu akşam Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda bu kalabalığı saat 19.00’da başlayacak olan maçımıza bekliyoruz. Bir tane Karabük var. Bir tane Karabük İdmanyurdu Spor var.” diyerek kalabalığa seslendi. Başkan Adayı Peker ise “Karabük’ü 1. Lige çıkaracağız. Artık bu iş bana düştü” diyerek İdmanyurdu Spor’un çubuklu forması ve mavi ateş atkısını Başkan Aydım’ın elinden aldı.
Safranbolulu ünlü iş insanı Şefik Dizdar’da Sanatçı Hakan Peker’i dinlemeye gelenler arasındaydı. İş insanı Dizdar’ın, Peker ile birlikte şarkılara eşlik ettiği de gözlerden kaçmadı. Yıllardır seslendirdiği şarkıları Safranbolu Belediye Başkanı olma yolunda bu kez seçmenleri ile birlikte söyledi. Öte yandan yaklaşık iki saat süren Hakan Peker konserinde gözler, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi aradı. (Yusuf Korkmaz)
https://www.youtube.com/live/ndKNZ8aXUYw?si=vZ5UwgXJA6EEVnCp
İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları başladı. Toplantının ilk oturumuna İhtisas Komisyonu üyelerinin seçiminde yaşanan gerginlik damga vurdu. Toplantıda en çok tartışma İl Daimi Encümeni seçimlerinde yaşandı. İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimi açık oylama ile yapılırken, İl Daimi Encümeni seçimi MHP'li Meclis Üyelerinin itirazı sonucu kapalı oylama ile yapıldı. Diğer yandan AK Parti'li Meclis Üyesi İsmail Bağçe komisyonlarda yer almasına rağmen oylamalarda red oyu kullandı
Karabük İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları gergin bir atmosferde başladı. Yılda bir kez gerçekleştirilen İhtisas Komisyonları ve İl Daimi Encümeni üyelerinin seçimi sırasında Meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı
Toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, "Nisan ayında, 1 yıl süreyle görev yapacak İhtisas Komisyonu üyelerimizi seçmiştik. Yine aynı zamanda, 1 yıl boyunca görev yapacak 3 kişilik İl Daimi Encümeni listemizi şekillendirmiş ve bu seçimimizi gerçekleştirmiştik.
1 yıldır hem İhtisas Komisyonu’ndaki arkadaşlarımız hem de İl Daimi Encümeni’ndeki değerli arkadaşlarımız, gerçekten özverili bir şekilde çalışmalarını tamamladılar. Yüzlerinin akıyla bugüne kadar çok önemli kararlar alındı, önemli kararların altına imza atıldı. Önemli komisyon raporları oluşturuldu. Oluşturulan bu raporlar sayesinde hızlı ve isabetli kararlar alınabildi. Alınan kararlar, idaremiz tarafından sahada büyük bir özveriyle uygulamaya geçirildi ve vatandaşımızın hizmetine sunuldu.
Bugün itibariyle, meclisin açılışıyla birlikte, yeni İhtisas Komisyonu üyelerimizi seçeceğiz. Ayrıca, yeni İl Daimi Encümen üyelerimizi de belirlemiş olacağız. Şimdiden seçilecek arkadaşlara, gerek İhtisas Komisyonu gerekse İl Daimi Encümeni için hayırlı ve başarılı çalışmalar diliyorum. Alacakları kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
"TAM KADRO SAHAYA İNİYORUZ"
Saha çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Meclis Başkanı Sözen; "Tüm ilçelerimizde, bugün itibariyle artık tam kadro sahaya iniyoruz. Bu ayın sonuna kadar inşallah tüm ilçelerimizdeki altyapı çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. 1 Mayıs itibariyle, hatta ay sonu itibariyle asfalt programımızı başlatacağız. Geçen sene kaldığımız yerlerden, eksik kalan alanlardan başlayarak önemli ölçüde 2025 yılı adına çalışmaları planlıyoruz.
2025 yılının, Karabük İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımız adına bir "zirve yılı" olacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Çünkü idare ile bütünleşmiş bir meclis, meclisle uyum içinde çalışan bir İl Özel İdaresi teslim edildi. Şükürler olsun, herkes görevini tam anlamıyla yapıyor. Sahaya çıkıldığında kim ne yapacağını çok iyi biliyor. Eksiklerimizi, imkanlarımızı çok iyi biliyoruz. Neleri yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu nedenle 2025 yılının, umut dolu, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltecek bir yıl olarak geçmesini ve sezonun kazasız belasız tamamlanmasını Yüce Rabbimden temenni ediyorum.
Saha çalışmaları ile ilgili olarak, altyapı malzemesi üretiminde geçen ay itibariyle Eskipazar’daki kompresör üretimlerimizi tamamladık. 30.000 ton hedef belirlemiştik, bunu 34.000 ton olarak bayram öncesinde gerçekleştirmiş olduk. Ayrıca Eflani ilçemize büyük bir kompresör gönderdik. Şu anda orada taş kırma ve altyapı malzeme üretimi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki ayın ortalarına kadar orada en az 300.000 ton malzeme kırılması bekleniyor.
Yeni ilçemizde de diğer kompresör çalışıyor. Malzeme konusunda bir sıkıntımız yok. Merkez ilçemiz zaten Cumayanı'na yakınlığıyla malzeme temininde avantajlı. Sadece Safranbolu ilçemizle ilgili olarak alt temel malzeme konusunda bir sıkıntı var. Onu da Eflani’den destek alarak bu ay sonuna kadar çözmeyi planlıyoruz.
Altyapı tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde asfalt planlamamızı çalıştıracağız ve ilçelerimizde şimdiye kadar yapmış olduğumuz asfalttan daha fazlasını yapma hedefiyle sahaya çıkacağız" dedi.
KOMİSYON SEÇİMLERİNDE GERGİNLİK
Meclisteki en hararetli anlar, komisyon üyelerinin belirlenmesi sırasında yaşandı. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP, komisyonlara üye belirlenirken müzakere yapılmadığını belirterek tepki gösterdi. MHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Enver Kemik, isimlerin önceden istişare edilmeden belirlendiğini dile getirdi.
AK Parti Meclis Üyesi İsmail Bağçe ise komisyonlarda yer almasına rağmen yapılan oylamalarda red oyu kullandı. Özellikle İl Daimi Encümeni seçiminde tansiyon yükseldi. Diğer komisyon seçimleri açık oylamayla gerçekleştirilirken, MHP’li üyelerin itirazları üzerine encümen seçimi kapalı oylamayla yapıldı.
Yapılan kapalı oylama sonucunda İsmail Bağçe 14 oy alarak ilk sırada İl Daimi Encümen üyeliğine seçildi. Onu 12 oyla Ertan Mısırlı ve 10 oyla Mehmet Çetin takip etti. MHP’nin adayı Muammer Yağlı ise sadece 7 oy aldı.