Reklam
Reklam

Safranbolu Ovacıklılar Derneğinden Ziyaretler

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mayıs, 2015 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Ovacıklılar Derneği yeni Yönetimi Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker’i makamında ziyaret etti. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mevlüt Doymuş, yeni Yönetimi kaymakam Hakan Şeker’e tanıttı. Ardından da Ovacık’ta yapılan Karagöl Tesisleri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Dernek Yönetimi daha sonra İlçe Özel İdare Müdürü Talha Durum ile birlikte Karagöl’de yapılan Tesisi gezdiler.
Burada kısa bir değerlendirme yapan Safranbolu Ovacıklılar Derneği Başkanı Mevlüt Doymuş; Karagöl’ün Ovacık’a kazandırılan güzel bir tesisi olduğunu ve Karagöl’ün tanıtımı için Dernek olarak ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi. Başkan Doymuş konuşmasının sonunda Karagöl’ün turizme kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te evlenecek gençlere destek seferberliği

Karabukte evlenecek genclere destek seferberligi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Haziran, 2026 11:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gençlerin evlilik süreçlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında kent genelinde bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

İl Müdürlüğü ekipleri, şehrin farklı noktalarında vatandaşlarla bir araya gelerek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Otobüs durakları, taksi durakları ve iş yerlerini ziyaret eden ekipler, evlilik hazırlığında olan gençlere yönelik destekleri içeren broşür ve afişleri dağıttı.

Proje kapsamında genç çiftlere faizsiz kredi desteği sunuluyor. Destekten yararlanan gençler, 48 ay vadeli ve 24 ay geri ödemesiz kredi imkanından faydalanabiliyor. Ayrıca çocuk sahibi olan ailelere yönelik teşvikler de proje içerisinde yer alıyor. İlk çocuk için 12 ay ek destek sağlanırken, ikinci çocukta ise kalan borcun tamamının hibe olarak değerlendirilmesi öngörülüyor.

Yaş gruplarına göre belirlenen destek miktarları kapsamında, 18-25 yaş arasındaki gençlere 250 bin TL, 26-29 yaş arasındaki gençlere ise 200 bin TL kredi desteği veriliyor.

Maddi desteğin yanı sıra proje çerçevesinde eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile çeşitli indirim kampanyaları da gençlerin kullanımına sunuluyor.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, güçlü aile yapısının güçlü toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayarak, evlilik hazırlığında olan tüm gençleri projeden yararlanmaya davet etti.

Projeyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların broşürlerde yer alan QR kodu kullanabilecekleri veya Aile ve Gençlik Fonu’nun resmi internet sitesi üzerinden başvuru ve bilgilere ulaşabilecekleri belirtildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin