Safranbolu Mor Bayrak Projesi İkinci Yılında

Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan ve turizmde kalite ile sürdürülebilirliği hedefleyen Mor Bayrak Projesi, ikinci yılına girdi. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu’nun 30. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte, projeye başvuran ve eğitim sürecinde olan 14 işletmeye katılım belgeleri verilerek eğitim kiti takdim edildi.

Katılım Belgeleri Sahiplerini Buldu

Tarihi Cinci Han'da gerçekleştirilen törenle, belgeler Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Karabük Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz tarafından verildi. Belge takdiminden önce konuşma yapan Prof. Dr. Deniz, Mor Bayrak Projesi'nin turizmin kalite standartlarını yükseltmede ve Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumada oynadığı kritik role dikkat çekti.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu’nun turizm değerlerini sürdürülebilir bir şekilde korumanın önemine vurgu yaparak, projeye katılım sağlayan işletmelere teşekkür etti.

Proje Kapsamında Öne Çıkan İşletmeler

Mor Bayrak Projesi'ne ikinci yılında katılan işletmeler ve sahipleri şöyle sıralandı:

Çamlıca Konak - Celal Özen

Muhsin Bey Konak Pansiyon - Gülender Fırtına

Meymune Valide Konağı Pansiyon - Abdulkerim Yolat

Kolağası Konak Pansiyon - Seçkin Ünal

Safranbolu Seyir Konak Pansiyon & Kafeterya - Berkay Elçin

Süleyman Bey Konağı Pansiyon - Tuncay İşçimen

Algül Hediyelik - Mustafa Akgül

Bikomode - Faruk Uluateş

Funda Hobi Sanat ve Parti Dünyası - Funda Özyürek

Lokum Sepeti - Nurseda Yirmibeş

Safranbolu Kahve Müzesi - Semih Yıldırım

Asya Konak Pansiyon - Neslihan Çulha

Çeşmeli Konak - Kadriye Şengün

Turizmin Kalitesi Artıyor

Mor Bayrak Projesi, Safranbolu’nun geleneksel dokusunu ve turistik cazibesini korurken, işletmelerin kaliteli hizmet sunumunu teşvik ediyor. İkinci yılında projeye katılan işletmeler, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel değerlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

ÇEDAŞ ekipleri zorlu kış şartlarında enerjiyi kesintisiz sağlamak için çalışıyor

Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ın Erbaa ilçesinde ağır kar yağışı ve dondurucu soğuk nedeniyle oluşan elektrik arızalarına ÇEDAŞ grupları şiddetli kurallarda müdahale ediyor.
Erbaa ilçesine bağlı Gökal Beldesi Kızılotluk Mevkii’nde, yaklaşık bir haftadır devam eden ağır kar yağışı elektrik dağıtım sınırlarında arızalara neden oldu. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu, rakımın ise bin 700’lere ulaştığı bölgede, tipi ve buz yükü nedeniyle iletken dolaşığı ve tel kopmaları kaynaklı elektrik arızaları meydana geldi. Bölgede sorumlu dağıtım şirketi Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) grupları, ulaşımın araçlarla mümkün olmadığı noktalara yaya olarak ilerleyerek arızalara müdahale etti. Vakit zaman tesirli olan tipi ve sıfırın altında 17 dereceyi bulan dondurucu soğukta gruplar, 7/24 vazife başında kalarak güç akışını sağlamak için ağır efor harcıyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.