Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Mor Bayrak Projesi İkinci Yılında

Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan ve turizmde kalite ile sürdürülebilirliği hedefleyen Mor Bayrak Projesi, ikinci yılına girdi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu’nun 30. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte, projeye başvuran ve eğitim sürecinde olan 14 işletmeye katılım belgeleri verilerek eğitim kiti takdim edildi.

Katılım Belgeleri Sahiplerini Buldu

Tarihi Cinci Han’da gerçekleştirilen törenle, belgeler Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Karabük Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz tarafından verildi. Belge takdiminden önce konuşma yapan Prof. Dr. Deniz, Mor Bayrak Projesi’nin turizmin kalite standartlarını yükseltmede ve Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumada oynadığı kritik role dikkat çekti.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu’nun turizm değerlerini sürdürülebilir bir şekilde korumanın önemine vurgu yaparak, projeye katılım sağlayan işletmelere teşekkür etti.

Proje Kapsamında Öne Çıkan İşletmeler

Mor Bayrak Projesi’ne ikinci yılında katılan işletmeler ve sahipleri şöyle sıralandı:

Çamlıca Konak – Celal Özen

Muhsin Bey Konak Pansiyon – Gülender Fırtına

Meymune Valide Konağı Pansiyon – Abdulkerim Yolat

Kolağası Konak Pansiyon – Seçkin Ünal

Safranbolu Seyir Konak Pansiyon & Kafeterya – Berkay Elçin

Süleyman Bey Konağı Pansiyon – Tuncay İşçimen

Algül Hediyelik – Mustafa Akgül

Bikomode – Faruk Uluateş

Funda Hobi Sanat ve Parti Dünyası – Funda Özyürek

Lokum Sepeti – Nurseda Yirmibeş

Safranbolu Kahve Müzesi – Semih Yıldırım

Asya Konak Pansiyon – Neslihan Çulha

Çeşmeli Konak – Kadriye Şengün

Turizmin Kalitesi Artıyor

Mor Bayrak Projesi, Safranbolu’nun geleneksel dokusunu ve turistik cazibesini korurken, işletmelerin kaliteli hizmet sunumunu teşvik ediyor. İkinci yılında projeye katılan işletmeler, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel değerlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?