Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Gümüş'ten Meslek Lisesine ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2021 10:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Gümüş’ten Meslek Lisesine ziyaret

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamına alınan fiziki, eğitim ortamları iyileştirilen ve zenginleştirilen Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencileri ziyaret etti.
Sınıf ve atölyelerde öğrencilerle sohbet eden Gümüş, “Bilimsel ve teknolojik gelişmeler yaşam tarzımızı, alışkanlıklarımızı ve ihtiyaçlarımızı durmaksızın değiştirmeye devam ediyor. Özellikle yeni teknolojiler ve dijitalleşme ile gereksinimlerimizin değişimi, ihtiyaçlara çözümler sunan veya sunması planlanan meslekler ön plana çıkıyor. Bu bağlamda, ülkemizde hizmet ve ürün sektöründe yerli üretimin gelişmesi ve uluslararası alanda rekabet edebilir markalar oluşturabilmek üzere son yıllarda teşvik edici birçok politika uygulanmaktadır. Bu durum yerli üretimin artmasına, genç nesillerin girişimciliğe yönlenmesini sağlamaktadır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Gelecek Mesleki Eğitimde” sloganıyla “Mesleki Eğitimde 1000 Okul” Projesinin başlatıldığını hatırlatan Gümüş, “İlçemizde bulunan ve bugün ziyaret etmiş olduğumuz Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu proje kapsamına alınarak bir yıl içinde eğitim ortamları iyileştirildi ve zenginleştirildi. Tasarım beceri atölyeleri ve laboratuvarlar kuruldu. Z Kütüphane kazandırıldı. Bundan sonraki süreçte de yürütülmekte olan projelerle, planlanan çalışmalarla okulumuzun farklı alanlarda üretime geçmesi sağlanarak paydaşlarla işbirliği içinde sektörün taleplerine duyarlı üretim ve istihdam odaklı anlayışla gençlerimizin gelişen, değişen dünyaya hazırlanmasına katkı sunulmuş olacaktır. Güçlü Türkiye hedefimize güçlü ve rakipleri ile rekabet edebilen gençlerimizle ulaşabileceğimizin farkında ve bilince olarak bu adımları atıyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Mezun olan her öğrencimiz yarının girişimcisi olacak ve ülkemize bir çok alanda kazanımlar sağlayacaktır. Projenin uygulanmasında emeği geçen bütün devlet büyüklerimize ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin