Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2021 11:25 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Mezarlığında Resmi Kazı

İzinsiz kazı yapıldığı ve lahit bulunduğu iddia edilen alanda inceleme yapıldı

Safranbolu ilçesinde izinsiz kazı yapıldığı ve lahit bulunduğu iddia edilen mezarlıkta Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri yeniden inceleme yaptı.
Geçtiğimiz Mart ayında İlçe Şehir Mezarlığı’nda izinsiz kazı yapıldığı ve lahit bulunduğu iddia edilmiş, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve savcılık tarafından çalışma başlatılmıştı. Kazılan fosseptik çukurdan çıkarıldığı iddia edilen taşın tarihi eser olup olmadığını tespit etmek için ekipler inceleme yaptı.
İş makinesi ile etrafı temizlenmesiyle alınan taşla ilgili karar Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekiplerinin incelemesinin ardından düzenlenecek olan raporla belli olacak.
Olayın ortaya çıkmasının ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yaptığı açıklamada, ilçe şehir mezarlığında izinsiz kazı yapıldığı ve lahit bulunduğu iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu belirtmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3 yasindaki kayip cocuk jandarma ekiplerince ormanlik alanda bulundu HGjnFVwZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

3 yaşındaki kayıp çocuk, jandarma ekiplerince ormanlık alanda bulundu

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde oyun oynarken kaybolan 3 yaşındaki çocuk, jandarma ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmaları sonucu ormanlık alanda sağ olarak bulunup, ailesine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, 19 Mayıs ilçesinde 3 yaşındaki erkek çocuğun evlerinin bahçesinde arkadaşlarıyla oynadığı sırada bir anda gözden kaybolduğu bildirildi. Ailenin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde bölgeye sevk edilen 26 personel ve 1 iz takip köpeğinin katılımıyla yapılan aramalarda, kayıp çocuk kısa süre içerisinde evine yaklaşık 950 metre uzaklıktaki ormanlık alanda tek başına bulundu.

Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen çocuk, gerekli kontrollerin ardından ailesine teslim edildi.

Olayla ilgili herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenilirken, aile jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin