Karabük Postası tarafından
29 Ekim, 2023 15:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Kırmızı Beyaza Büründü

  Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediye Başkanlığı ve ilçe sivil toplum örgütleri tarafından bu yıl 100’ncüsü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri tarihi çarşıyı renkli görüntülere büründürdü. Safranbolulular, Türk bayraklarıyla evlerini ve işyerlerini süsleyerek, bayramda birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu coşkulu atmosfer turistlerin de dikkatini çekti ve tarihi çarşı esnaflarının Türk bayraklarıyla süslenmiş dükkânları ve sokakları turistlerin ilgi odağı oldu. Turistler, bu anlamlı günde fotoğraflar çekerek, vatandaşlarımıza eşlik etti. Ayrıca, tarihi çarşıda açılan sergiler, ilçe turizmine katkı sağladı. Safranbolu’nun 100. Yılına özel olarak hazırlanan İmren Lokum kutularında Safranbolu lokumu turistlere de ikram edildi. Safranbolu esnaflarının bayrama özel vitrin süslemeleri, tarihi çarşıya gelen turistlerin beğenisini kazandı. Bu etkinlikler kapsamında düzenlenen sergiler de, tarihi çarşı turizmini canlandırdı ve Safranbolu’nun tarihi dokusu Türk bayraklarıyla taçlandı. Safranbolu Belediye Başkanlığı’na bağlı Safranbolu İtfaiye Müdürlüğü tarafından haftalar önce asılan Türk bayrakları tarihi kenti renklendirdi. Tarihi evler, Türk bayraklarıyla bütünleşti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, milli değerlere olan bağlılığı vurgulayarak, yüzüncü yılında gururla kutlandı. (Bölgenin Sesi Gazetesi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hamsi yeniden tezgahlarda, 200 liradan alıcı buluyor

Zonguldaklı balıkçı esnafı Oktay Ertürk, balık sezonunun gidişatını ve fiyatlardaki dalgalanmayı değerlendirdi. Palamudun bu sene neden olmadığını iklim değişikliğine bağlayan Ertürk, hamsinin yeniden tezgahlara dönmesiyle vatandaşın balığa yöneldiğini belirtti.
Zonguldak balıkçı esnafından Oktay Ertürk, tezgahlarda en çok hamsinin ilgi gördüğünü belirtti. Palamudun olmayışını da anlattı. Bu yıl palamudun neden beklenen bolluğa ulaşmadığına değinen Ertürk, iklim şartlarının dengesizliğine dikkat çekerek, "Palamut bu sene yapmadı. Sebebi hayvanın havyarını dökememesi. Hava bir soğuk bir sıcak yaptı. Palamut ise sıcağı sever. İstediği ortamı bulamayınca Karadeniz’den beklediğimiz o bolluk çıkmadı" dedi.
Piyasadaki fiyatların tamamen denize bağlı olduğunu vurgulayan Ertürk, "Balık bol olursa ucuz, az olursa pahalı oluyor. Bizimle alakası yok. Hamsi 200 TL, mezgit 350 TL, istavrit 150 TL’den satılıyor" ifadelerine yer verdi.
Ertürk, her şeye rağmen halka ucuz ve taze balık yedirmek için mücadele ettiklerini ve sezonun bu seyirde devam edeceğini öngördüklerini ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin