Safranbolu Kirkille Deresi Tersip Bendi Çalışmaları Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ekim, 2016 14:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu Kirkille Deresi Tersip Bendi Çalışmaları Başladı

Safranbolu’da Akçasu Dere ıslah projesi çalışmaları bir yandan devam ederken, diğer yandan Safranbolu Tarihi Çarşının çehresini değiştirecek olan Safranbolu Kirkille Deresi Tersip Bendi çalışmaları start aldı.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy çalışmaların gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulundular.

Vali Aktaş DSİ 234. Şube Müdürü Yasin Devrim’den çalışmalar hakkında bilgi alırken,  Devrim konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ 23. Bölge Müdürlüğü olarak 28.12. 2015 tarihinde proje ihale edildi. Safranbolu Akçasu Deresi Taşkın ve husubat kontrollü inşaatı işi 1.521.000 TL bedel ile sözleşmesi akdedildi ve işe başlandı. Bu iş kapsamında sistematik bir şekilde 3 adet teslip bendi yapılacaktır. Bentlerin temelden yüksekliği 13,5, açıklığı ise 60 metredir. Yine proje kapsamında Safranbolu Tarihi çarşı bölgesi Akçasu dere taşkınlarından da korunmuş olacaktır. Ben bu vesile ile projeye destek veren tüm Devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İşadamı ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ise, “Böylesi önemli bir projenin gerçekleşmesi Safranbolu’muzun en önemli bölgelerinden birisi olan çarşı bölgesi için hayırlı olacaktır. Safranbolu adına yapılan her çalışmaya destek vermekte bizim birinci vazifemiz. Emeği olan herkese şükranlarımız sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise “ Safranbolu’nun önemli bir meselesi daha çözüme kavuşuyor “ dedi

Safranbolu’da devam eden Akçasu Deresi Telsip bendi çalışmasının sel baskınlarından korunmanın yanı sıra turizm açısında konaklamalı gün sayısının artması için de çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aksoy şöyle konuştu, “ Akçasu Mahallesi bizim için çok önemli. Mahalle içinden dere geçiyor ve bu özelliğini malesef fazla kullanamıyoruz. Safranbolu’yu su ile bütünleştirmek ve Akçasu’yu da turizm halkasına eklemek istiyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde Safranbolu’nun turizm bölgeleri artacak ve turistler kentimizde daha fazla kalacak. Akçasu bölgesindeki ihaleyi yaptık. Uygulama konusundaki desteği de kalkınma ajansından alacağız. Bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin