Karabük Postası tarafından
12 Ağustos, 2022 12:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Kaymakamı Değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 422 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan, hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare Hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile atandı. SAFRANBOLU KAYMAKAMI TÜRKÖZ FOÇA KAYMAKAMI OLDU Atama kararına göre; Safranbolu Kaymakamı  Mehmet Türköz İzmir Yeni Foça Kaymakamlığı görevine atanırken,  Antalya Kaş Kaymakamı  Şaban Arda Yazıcı Safranbolu Kaymakamlığı görevine atandı. KARABÜK VALİ YARDIMCILARI DEĞİŞTİ Karabük Vali Yardımcısı Muhammet Akın Rize Hemşin Kaymakamlığı görevine atanırken, Kastamonu Araç  Kaymakamı Osman Sak Karabük Vali Yardımcılığına atandı. YIRTAR ASALETEN ATANDI Öte  yandan Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekte olan Polis Baş Müfettişi  Kadir Yırtar ise Emniyet Müdürleri kararnamesi ile asaleten atandı SAFRANBOLU KAYMAKAMLIĞINA ATANAN ŞABAN ARDA YAZICI'NIN ÖZGEÇMİŞİ Karara göre Safranbolu Kaymakamlığına atanan Şaban Arda Yazıcı’nın öz geçmişi şu şekilde; "1981 yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Rize’de tamamladı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı ve buradan 2005 yılında mezun oldu. 2009 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Teftiş stajını Kayseri ilinde, Kaymakam Refikliği Stajını Ankara’nın Nallıhan ilçesinde tamamladı. Bilecik İli Yenipazar ilçesinde beş buçuk ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Yurt dışı yabancı dil eğitimini İçişleri Bakanlığınca bir yıl süre ile gönderildiği, İngiltere’nin Canterbury şehrinde, Chris Church Üniversitesinde tamamladı. Birleşik Krallık İdari Sistemi üzerinde inceleme araştırmalarda ve çeşitli eğitim programlarında bulundu. 2012 yılında 96. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladıktan sonra Ağaçören Kaymakamlığına atandı ve iki buçuk yıl görev yaptı. 3 Eylül 2014 tarihinde Gümüşhane Köse Kaymakamlığına atanıp 2 yıl görevde bulunmasının arından 6 Ekim 2016 tarihinde Diyarbakır Hani Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevine atanıp 2 yıl süre ile ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini birlikte yürüttü. 2018-2020 yılları arasında yürüttüğü Erzurum Tortum Kaymakamlığı görevinin ardından 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kaş Kaymakamlığına atandı. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır." (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 17:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çakman Türbesi’nin ziyarete açılması planlanıyor

Cebbar Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ümit Coşkun, Çakman Türbesi’nin düzenli olarak ziyarete açılmasının planlandığını ifade etti.

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Cebbar Köyü'nde bulunan Çakman Türbesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cebbar Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ümit Coşkun, türbenin düzenli bir şekilde ziyaret edilebilmesi için bir planlama sürecinde olduklarını belirtti. İlk etapta türbenin belirli günlerde ziyarete açılması, ilerleyen zamanlarda ise sürekli olarak açık tutulması hedefleniyor.

Coşkun, türbenin Hz. Muhammed'in soyundan geldiğine inanılan kişilere ait bir makam olduğuna dair rivayetlerin bulunduğunu belirtti. "Türbe, Horasan'dan gelen yedi kardeşten üçünün istirahatgahı olarak biliniyor" diyen Coşkun, burada medfun bulunan kişilerin geçimlerini ormanda yaşayan geyiklerin sütünü sağarak sağladıklarını, sabah namazını ise aynı anda hem köyde hem de Mekke'de kıldıklarını ifade etti. Ayrıca, türbenin yakınından geçen bir düğün alayında davulun patladığına dair bir söylenti bulunduğunu ve bu nedenle günümüzde türbe çevresinde davul çalınmadığını ekledi.

Coşkun, şu anda türbenin kapalı olduğunu, ancak gelen ziyaretçilere köy halkının yardımcı olmaya çalıştığını söyledi. Türbenin ziyaretlere açılmasını daha düzenli ve sürdürülebilir bir hale getirmek istediklerini dile getiren Coşkun, bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Yapılması planlanan düzenlemelerle birlikte, türbenin öncelikle hafta sonları ya da belirli günlerde ziyaretçilere açılacağını belirten Coşkun, ilerleyen süreçte ise türbenin her gün açık kalmasının hedeflendiğini aktardı.

Hıdırellez’de türbeye yoğun ilgi

Coşkun, her yıl mayıs ayında düzenlenen Hıdırellez etkinliklerinde Çakman Türbesi'nin çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını vurguladı. “Türbe, bu özel günde adeta ziyaretçi akınına uğruyor,” diyen Coşkun, vatandaşların türbede adak adadığını, Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiğini belirtti. Halk arasında şifa kaynağı olarak bilinen ve türbenin iç kısmında yer alan taşın içindeki sudan içen ziyaretçilerin, bu suyun manevi bir güç taşıdığına inandıklarını söyledi. Coşkun, türbe çevresinde kurulan stantlarda köy halkının ikramlarda bulunduğunu, duaların ardından topluca yemekler yenip sohbetler edildiğini de sözlerine ekledi. “Bu yıl da Hıdırellez, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti. Hem köyümüz hem de çevre yerleşimlerden gelenlerle türbe çevresi dolup taştı,” diyerek, bu geleneğin köy için hem kültürel hem de manevi açıdan önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

blank

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.