Safranbolu’da yılın ilk kar yağışının ardından tarihi evler beyaza büründü. Yabancı turistler bu güzelliği ölümsüzleştirmek için bol bol hatıra fotoğrafı çekti.
Dünya Miras Şehirleri Listesinde 21 yıldır yerini koruyan Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu Safranbolu’ya yılın ilk karı düştü. Sabaha karşı başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı sonrası Osmanlının Parmak İzi Safranbolu’daki yıllardır dimdik ayakta duran tarihi evler beyaza büründü. Bu muhteşem güzelliği turistler Hıdırlık Tepesi’nden Safranbolu’nun tarihi çarşı kesimini ve tarihi evlerin bol bol fotoğraflarını çekerek ölümsüzleştirdi.
Safranbolu’nun her mevsim ayrı bir güzellikte olduğunu, kış aylarının da bu güzelliğin ayrıca yaşandığını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ İçerisinde çok sayıda kültür varlığını barındıran, Korumanın Başkenti Unvanına sahip, açık hava müzesi niteliğindeki Safranbolu, tarihi ve doğal güzellikleriyle ülkemizin kültür anlamında önemli mihenk taşlarından birisi konumunda bulunuyor. Her mevsim ayrı bir görsel güzellik sergileyen Osmanlı mimari mirasının en somut örneklerini yansıtan Safranbolu, yoğun kar yağışı muhteşem bir görseli de beraberinde getirdi. Ben yerli yabancı herkesi bu güzelliği görmeye davet ediyorum” dedi.
Aksoy, “Kar yağışı nedeni ile buzlanma, yol kapanması gibi koşullara hazır olduklarını, ekiplerin 7/24 görevlerinin başında olduklarını ifade ederken, vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun günlük hayatın idamesi için belediyemiz görevinin başında” şeklinde konuştu.


Safranbolu Kar Beyaz
Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu
Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.
“Buranın havası çok güzel”
Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.
“Çok hoşumuza gitti”
Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.


