Safranbolu’da yılın ilk kar yağışının ardından tarihi evler beyaza büründü. Yabancı turistler bu güzelliği ölümsüzleştirmek için bol bol hatıra fotoğrafı çekti.
Dünya Miras Şehirleri Listesinde 21 yıldır yerini koruyan Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu Safranbolu’ya yılın ilk karı düştü. Sabaha karşı başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı sonrası Osmanlının Parmak İzi Safranbolu’daki yıllardır dimdik ayakta duran tarihi evler beyaza büründü. Bu muhteşem güzelliği turistler Hıdırlık Tepesi’nden Safranbolu’nun tarihi çarşı kesimini ve tarihi evlerin bol bol fotoğraflarını çekerek ölümsüzleştirdi.
Safranbolu’nun her mevsim ayrı bir güzellikte olduğunu, kış aylarının da bu güzelliğin ayrıca yaşandığını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ İçerisinde çok sayıda kültür varlığını barındıran, Korumanın Başkenti Unvanına sahip, açık hava müzesi niteliğindeki Safranbolu, tarihi ve doğal güzellikleriyle ülkemizin kültür anlamında önemli mihenk taşlarından birisi konumunda bulunuyor. Her mevsim ayrı bir görsel güzellik sergileyen Osmanlı mimari mirasının en somut örneklerini yansıtan Safranbolu, yoğun kar yağışı muhteşem bir görseli de beraberinde getirdi. Ben yerli yabancı herkesi bu güzelliği görmeye davet ediyorum” dedi.
Aksoy, “Kar yağışı nedeni ile buzlanma, yol kapanması gibi koşullara hazır olduklarını, ekiplerin 7/24 görevlerinin başında olduklarını ifade ederken, vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun günlük hayatın idamesi için belediyemiz görevinin başında” şeklinde konuştu.


Safranbolu Kar Beyaz
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


