Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2016 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu İlk 6 Ayda Medyanın İlgi Odağı Oldu

  UNESCO Miras Kenti, Restorasyonlardaki Başarılı Projeleri İle Korumanın Başkenti Unvanını Alan Safranbolu;  2016 Yılında da Yerel ve Ulusal Meydanın gözbebeği oldu. Yıl boyunca hemen her hafta ayrı bir ulusal TV kanalı, gazete ya da dergiyi ağırlayan Safranbolu Belediyesi gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile gündem olmayı başarmaya devam ediyor. 2016 yılının ilk 6 ayında ulusal bazda yayın yapan gazete ve dergide 4368 kez haber olan Safranbolu ve Safranbolu Belediyesi, çeşitli ulusal TV kanallarında 450 haberde yer aldı. Yine ulusal yayınlanan TV kanalları ve gazetelerin internet sitelerinde ise 17.917 haber ile başı çekti. 7 Yıldır yapılan turizm atağı ile adını her platformda duyuran Safranbolu, bir turizmci gibi çalışan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy yönetiminde uzman ekibi ile birlikte gerçekleştirilen projeler, restorasyonlar, eğitim, spor, asfalt, festival gibi pek çok konuda medyanın ilgi odağı oldu. Bununla birlikte Safranbolu Belediyesi İnternet sitesi ve Web TV’de son dönemlerin en çok izlenilen ve takip edilen sosyal siteler olmaya devam ediyor. Son 6 ayda paylaşılan haber videoları ve haberleri toplamda 111 000’in üzerinde okunma ve izlenme sayısı ile ilgi çekiyor.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Şubat, 2026 10:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sosyalfest, ülke çapında üniversiteler hareketine dönüşüyor

 “Türkiye Sosyal Bilimler Hamlesi” vizyonuyla yürütülen Sosyalfest’e üniversitelerin ilgisi artıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi imzalanan protokolle, özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek ve organizasyona aktif katkı sağlayacak.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali’ne kurumsal paydaş olarak katıldı. Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen törende imzalanan protokolle AFSÜ’nün sağlık kategorisindeki yarışmalara destek vermesi, 10-11 Mayıs 2026’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde gerçekleştirilecek organizasyonda aktif rol üstlenmesi hedefleniyor.

İnsan ve toplum odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçlarına yenilikçi sosyal modeller geliştirmeyi amaçlayan Sosyalfest, üniversiteler arası iş birliğini genişleten yapısıyla dikkat çekiyor. Paydaş sayısının 100’e yaklaştığı Sosyalfest, Türkiye genelinde üniversitelerin katılımıyla kurumsal yapısını daha da güçlendiriyor.

KIRIŞIK: “SOSYALFEST, TÜRKİYE ÇAPINDA ÜNİVERSİTELER HAREKETİ OLARAK GELİŞİYOR”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in giderek daha geniş bir etki alanına ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de çok sayıda üniversitemiz Sosyalfest Kurumsal Paydaşlık Protokolünü imzalamış durumda. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek verecekler, katılacaklar. Sosyalfest giderek güçleniyor ve Türkiye çapında bir üniversiteler hareketi olarak gelişiyor. İnşallah bu çalışmanın Türkiye ve dünya çapında, bilimde Türkiye Yüzyılı’nı sağlayacak bir gelişmeye vesile olmasını diliyoruz.”

ASLAN: “SOSYAL BİLİMLER ALANINDAKİ HER ÇALIŞMAYA DESTEK VERECEĞİZ”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ise sosyal bilimlerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “İslam dünyasının, bizim coğrafyamızın şu andaki sorununun, sosyal bilimler alanındaki çalışmaların daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu alanda yapılacak olan her bir çalışmanın; eskideki gücümüzü tekrar kazanmamız ve bu birliğimizi tekrar sağlamamız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu alanda yapılacak her türlü çalışmaya biz destek vereceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin