Reklam
Reklam
33333
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Mayıs, 2025 14:45 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu ile KKTC Geçitkale-Serdarlı Kardeş Şehir Oldu

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi kenti Safranbolu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin huzur dolu bölgesi Geçitkale-Serdarlı, dostluk ve iş birliği adına önemli bir adım attı. 

Cittaslow (Sakin Şehir) hareketinin üyesi olan her iki belediye, kültürel, sosyal ve çevresel dayanışmayı artırmak amacıyla “Kardeş Şehir Protokolü”ne imza attı.

İmza töreni, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve KKTC Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende iki başkan da geleceğe dönük güçlü mesajlar verdi. Safranbolu Belediyesi’nde gerçekleşen programa Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, KKTC Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal, Serkan Adabaş ve Geçitkale-Serdarlı Belediyesi yönetim ve idari kadrosundan isimler katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Bir önceki ay Belediye Meclisimizde aldığımız karar ile protokolü imzalıyoruz. Güzel Kıbrıs’ın Serdarlı Belediyesi’nin ekibini Safranbolu’da ağırlamaktan son derece mutluyuz. Safranbolu tarihi ve kültürel değerleriyle yaşayan bir kenttir. Bugün imzaladığımız bu protokol, sadece kağıt üzerinde değil, halklarımızın yüreğinde yer edecek. Cittaslow felsefesiyle yola çıkan iki kentin kardeşliği, çevre dostu, kültürel zenginliğe saygılı ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adımdır.”

Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım ise protokolün iki halk arasında köprü olacağını vurguladı:
“Kıbrıs’ın doğasıyla, Türkiye’nin tarihiyle birleşiyoruz. Bu kardeşlik bağıyla sadece dostluğumuzu değil, tecrübemizi ve değerlerimizi de paylaşacağız. Kıbrıs’ta bir kardeşiniz olduğunu bilin, kapımız da gönlümüz de Safranbolu’ya her zaman açıktır.” Protokol kapsamında iki belediye; sürdürülebilir kent planlaması, kültürel etkinlikler, gençlik değişim programları ve çevresel farkındalık projelerinde ortak çalışmalar yürütecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin