Safranbolu Halk Oyunları Ekibi Kuruluyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2021 12:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu Halk Oyunları Ekibi Kuruluyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin girişimleri ile Safranbolu Halk Oyunları ekibinin oluşturulması süreci başladı.

Safranbolu Belediyesi’nden yapılan duyuruda; folklorik dans seven 18 yaş üstü bireylerin, ekibe dahil olmak için Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Okulu’na giderek başvuru yapması gerektiği bildirildi.

Kurulacak ekiple; Safranbolu kültürünü, gelenek ve göreneklerini de yaşatmak amacında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Elif Köse, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile projelerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek, gençlerimize hem sosyalleşme, hem de ilçemizi çeşitli platformlarda temsil etme fırsatı tanımış olacağız.” dedi.

24 Eylül Cuma günü mesai bitimi ile başvuruların sona ereceğini hatırlatan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Belediyemiz bünyesinde kurulacak olan halk oyunları ekibimize gençlerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbulu ogrenciler cam adam belgeseliyle cifte final elde etti Chky67v3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenciler “Cam Adam” belgeseliyle çifte final elde etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Cam Adam” belgeseli iki festivalde finale yükseldi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel, TAYF Kısa Film Festivali ve Narfest Kısa Film Festivali’nde finale kalarak çifte başarı elde etti.

Belgesel, Adana’da yaşayan ve “cam kemik hastalığı” olarak bilinen Osteogenezis Imperfekta ile mücadele eden Zekeriya Ünal’ın yaşam öyküsünü konu alıyor. Yapım, zorlu sağlık şartlarına rağmen hayata tutunan bir bireyin azim dolu mücadelesini beyaz perdeye taşıyor.

Belgeselin yönetmenliğini Ahmet Hakan Kurt üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Yusuf Karaaslan yaptı. Proje ekibinde Kerim Demirtaş, Tolga Yüksel ve Tunahan Mirza Gülen yer aldı. Akademik danışmanlığını ise Burak Türten yürüttü.

Festival seçkilerinde yer alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşan “Cam Adam”, toplumsal farkındalık oluştururken içeriğiyle de dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin