Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2021 11:14 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Devlet Hastanesi Dijital Hastane Unvanını Aldı

Haber (N. Soylu) Safranbolu Devlet Hastanesi 11 Kasım 2021 tarihinde HİMSS EMRAM SEVİYE 6 KRİTERLERİ ile valide edildi.  Gerçekleştirilen validasyon neticesinde  hastane Karabük İlinde HİMSS EMRAM Seviye 6 unvanına sahip ilk hastane oldu.

HİMSS EMRAM Seviye 6 sistemi iş süreçlerinde hız ve verimliliği artırmakta,kâğıt ve belge giderlerini sıfırlamakta,İnsan kaynaklı hataları (yanlış ilaç verme vb.) elimine etmekte, sadece hastane duvarlarının içerisinde değil, uzak mesafelerden tanı ve tedavi süreçleri yönetilebilmekte.

Ayrıca sistem ile veriler yetkili birim, diğer sağlık kuruluşları ve hastalarca anlık olarak ve geriye doğru istenildiği zaman elde edilebilmekte, sensörler, kameralar ve erken uyarı sistemleri vb. araçlar sayesinde insan takibine gerek kalmadan bazı işler (örneğin, kan testinin çok yüksek çıkmasını uyaran yazılım) yönetilebilmekte, birimler ve kurumlar arasında bağlantı sağlayarak örgütsel körlük oluşmasını engellemekte,dijital hastane konseptinin kapsadığı akıllı, yeşil ve kâğıtsız hastane modelleri ile sağlık işletmelerine yüzde 35 oranında verimlilik kazandırmakta.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

İBB teknik heyeti Safranbolu’daki saha çalışmalarını inceledi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) “Ortak Hizmet Modeli” projesi kapsamında, Safranbolu’da imara açılan Barış Mahallesi’ni ana arterlere bağlayacak ulaşım altyapısı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

TBB’nin araç desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) personel gücüyle yürütülen proje kapsamında, Barış Mahallesi’ni Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak stratejik yol açma çalışmalarını yerinde incelemek üzere kente gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Korkut, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Burak Alp ve Makine İkmal Müdürü Emre Kara, program kapsamında ilk olarak Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’yi makamında ziyaret etti.

Makam ziyaretinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ile birlikte Barış Mahallesi’ndeki çalışma sahasına geçen heyet, yeni açılan güzergahtaki son durumu değerlendirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, yerel yönetimler arası dayanışmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“İmara açtığımız Barış Mahallemizde ulaşım ağını kurmak için büyük bir iş birliği sergiliyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nin araç parkuru ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personel desteğiyle, mahallemizi Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu model, kamu kaynaklarının en etkin şekilde kullanıldığı örnek bir çalışmadır. Amacımız, Barış Mahallemizi modern ve ulaşılabilir bir yapıya kavuşturmaktır.”

Sahadaki incelemelerin ardından teknik sürece katkı sunan yöneticilere teşekkürlerini ileten Başkan Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Saha çalışmalarımıza bizzat katılarak destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Recep Korkut’a, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Sayın Burak Alp’e ve Makine İkmal Müdürü Sayın Emre Kara’ya nazik ziyaretleri ve kıymetli katkıları için teşekkür ediyorum. Safranbolu’muzun geleceğini bu güçlü iş birlikleriyle inşa etmeye devam edeceğiz.”

İmar yolu açma çalışmaları tamamlandığında, yeni yerleşim bölgesi olan Barış Mahallesi’nin ana yollarla olan bağlantısı doğrudan ve konforlu bir şekilde sağlanmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin