Reklam
Reklam

Safranbolu Çöplüğünde Yangın

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mart, 2022 09:02 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu ilçesindeki şehir çöplüğünde yangın çıktı. Zaman zaman küçük çaplı patlamalarından yaşandığı yangına Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri, tankerler ve Orman İşletme Müdürlüğü aranzözleri ile söndürme çalışmaları sürüyor.
Olay, Cüzzamlılar Deresi üzerindeki şehir çöplüğünde meydana geldi. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sabaha karşı çıkan yangın sonrası Karabük ve Safranbolu’da gökyüzünü dumanla kapladı. Kanyon kısmında başlayan yangına Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri, tankerler ve Orman İşlet Müdürlüğü arazözleri ile müdahaleleri sürüyor. Zaman zaman küçük çaplı patlamalarında yaşandığı yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, çöplüğün 1 yıldır kullanılmadığını ve havaların ısınmaya başlaması ile yangının çıktığını söyledi.
Şahin, “ İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüğümüz ile söndürmek için çalışıyoruz. Her zaman havalar ısındı mı aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Safranbolu Belediyesi olarak uzun süredir burayı kullanmıyoruz ancak kaçak çöp atanlar oluyor. Ne kadar müdahale etsek te önüne geçemiyoruz” dedi.

AW582239 04 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin

Heyelanda kaya parçalarının isabet ettiği ev hasar gördü

AW730013 02
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 15:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları, bir evin duvarı ile çatısına zarar verdi.

Olay, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere Ulubatlı Hasan Caddesi’nde meydana geldi. Yamaçta bulunan Orhan Coşkun’a ait evin yakınındaki toprak zeminde yaşanan kayma nedeniyle kaya parçaları yuvarlanarak yapıya isabet etti. Kaya parçalarının çarpması sonucu evin duvarında ve çatısında hasar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine Karabük Belediyesi ekipleri bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Coşkun ailesi, hasar gören eve girmekte tedirginlik yaşadıklarını belirtti.
Fazilet Coşkun, kızını YKS’ye göndermek için kalktıkları sırada ses duyduklarını ve evi terk ettiklerini söyledi. Eşi Orhan Coşkun ise, kendi imkanları ile heyelanın önüne araba lastikleriyle set çekmeye çalıştığını ifade ederek, 30 yıldır yaşadığı evinden başka gidecek yeri olmadığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin