blank
Ramazan Öztürk tarafından
25 Mart, 2024 10:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Cittaslow Sertifakasını Belçika’da Aldı

Türkiye’nin tarihi ve kültürel miras açısından zengin olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu, Cittaslow’a dahil edilme sürecini tamamladı. Cittaslow Uluslarası komitesi tarafından Belçika’nın Damme kentinde düzenlenen törenle Safranbolu, Uluslararası boyutta Türkiye’nin en eşsiz 25 kentinden biri olma özelliğini taşıyan Cittaslow belgesini aldı. Belçika’nın Damme kentinde düzenlenen törene Safranbolu Belediye Meclis üyesi Kemal Akgül katıldı. Safranbolu ile birlikte Cİttaslow’a dahil edilme hakkı kazanan Kastamonu’nun Daday ilçesi de bu görkemli törende yerini aldı. Safranbolu Belediyesi tarafından sürdürülebilir yaşam ve yerel kültürün korunması için sürdürülen çabaların ardından Safranbolu, Belçika’nın Damme kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Cittaslow Komitesi toplantısında Cittaslow’a katılım belgesini aldı. Sertifika toplantıya katılan Belediye meclis üyesi Kemal Akgül’e teslim edildi. Törende yapılan konuşmalarda, Safranbolu’nun bu prestijli belgeyi almasıyla birlikte gelecekte de sakin yaşam tarzını ve kültürel mirasını koruma kararlılığı vurgulandı. Safranbolu’nun Cittaslow’a katılım belgesini alması ile birlikte kentin uluslararası alandaki prestijini ve liderliğini vurguladığı söylendi. Bu belge, Safranbolu’nun sürdürülebilir turizm ve korunan bir yaşam tarzı için öncü bir model olduğunu gösterdi. Damme’deki bu tören, Safranbolu’nun uluslararası bir platformda tanınırlığını artırarak, dünya genelindeki diğer topluluklara ilham verme potansiyeline sahip olduğunu kanıtladı. Özellikle Avrupa turizmini Safranbolu’da hareketlendirmesi beklenen bu girişimle nitelikli turizmin kapıları ardına kadar açıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Akkaya Türk dilinin zenginliğini anlattı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 ülkeden 190 milletlerarası öğrencinin iştirakiyle düzenlenen aktiflikte Türk lisanına dair paylaşımlarda bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 farklı ülkeden 190 milletlerarası Türkoloji öğrencisinin Türk lisanı alanında teorik ve pratik bilgilerini derinleştirmelerini sağlamak maksadıyla "Türkoloji Yaz Okulu" semineri düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen programda, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya da konuşmacı olarak yer aldı.

"Türkoloji Yaz Okulu" seminer programı, YEE Lider Yardımcısı Doç. Dr. Cahid Şenel’in açılış dersini vermesiyle başladı. Farklı üniversitelerden Türkoloji alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı aktiflikte Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Her Söz Bir Anahtar: Türkçe ile Yeni Kapılar Açmak" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda lisanın yalnızca bir irtibat aracı değil, birebir vakitte kanıyı şekillendiren ve dünyayı algılama biçimini etkileyen bir öge olduğunu vurgulayan Rektör Akkaya, "İnsanın en değerli kabiliyeti lisandır. Lisan irtibatın temel ögesi, toplumsallaşmanın en değerli aracı ve üretim kaynağıdır. Türkçe derinliği, tarihi birikimi ve gücüyle ışıldayan bir anahtardır. Bu istikametiyle Türkçe, güçlü Türk medeniyetinin sesi, kelamı ve baş tacıdır. Bu noktada Türkçenin dünya genelinde yaygınlaştırılması noktasındaki değerli çalışmaları hasebiyle Yunus Emre Enstitüsü Başkanımız Prof. Dr. Sayın Abdurrahman Aliy’e teşekkür ediyorum" tabirlerini kullandı.

Türkçe Yaz Okulları Türkiye’nin farklı kentlerinde çeşitli akademik, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin