Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2023 17:41 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu CHP, “Bahtiyar Acar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Safranbolu İlçe Başkanlığı 38. Olağan Genel Kurulu hafta sonu Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Kongrede Başkanlık için mevcut Başkan Bahtiyar Acar ve Cumhur Onkardeşler yarıştı. Kongreye CHP Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl ve İlçe Teşkilatları ile Partililer katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını ise CHP Milletvekili Cevdet Akay yaptı, Akay yaptığı konuşmada; “İlçe ve il kongreleri ardından kurultaya doğru ilerleyen bir süreç içerisindeyiz. Seçimler tamamlandıktan sonra önümüzde yerel seçimler var. Genel seçimlerde nasıl çalıştıysak, yerel seçimlerde Karabük ilinde ve tüm ilçelerinde CHP adayları kazanacağına yürekten inanıyorum. Çalışmalarımız her yerde her yaştan her meslek grubundan vatandaşlarımızla devam edecek. Kimseyi kendimizden ayırmayacağız” dedi.

Milletvekili Akay, CHP Safranbolu 38. Olağan kongresindeki seçimlerde, iki başkan adayının olduğunu ve blok liste ile yapıldığını açıkladı. Yönetim kurulunun çalışma raporu, mevcut CHP ilçe başkanı Bahtiyar Acar tarafından anlatıldı. Ardından hesap raporu okundu. Daha sonra seçimlere gidildi. 154 delegenin oy kullandığı seçimlerde 81 delegenin oyunu alan mevcut Başkan Bahtiyar Acar yeniden Başkan seçildi. Diğer aday Cumhur Onkardeşler ise 69 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Bahtiyar Acar Başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu:
Mustafa Can Akın, Rıfat Aksoku, Tuğçe Ayağ Esin, Sacide Ç. Çapraz, Merve Çıldıroğlu, Adnan Dayan, Ali Düz, Ahmet Cem Esirgen, Alaattin Kalaz, Cavit Keskinci, Süha Korur, Selda Orhan, Ertuğrul Saraçoğlu, Türkan Tokmak (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozel bireylerin gurur gunu ucXcmSBn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Özel bireylerin gurur günü

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasında 9 özel gereksinimli birey bir günlüğüne askerlik yaparak yemin etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen programda özel gereksinimli bireyler sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na geldi. Büyük heyecan yaşayan temsili askerler, ilk olarak asker üniformalarını giydi.

Daha sonra asker tıraşı olan özel bireyler, jandarma personeli eşliğinde temel askerlik eğitimlerine katıldı. Eğitim alanında düzenlenen yürüyüş ve çeşitli uygulamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Eğlenceli ve duygusal anların yaşandığı program kapsamında özel bireyler temsili olarak nöbet tuttu. Ardından yemek duası yapılarak aileleriyle birlikte öğle yemeği yenildi.

Programın devamında düzenlenen törende Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bir gün de olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadı. Tören sonunda özel bireylere Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Jandarma Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve il protokolü tarafından temsili terhis belgeleri takdim edildi.

“Evladımızın asker olduğunu da gördük”

Askerliğin yeğeninin hep hayali olduğunu söyleyen Serpil Öz, “Yeğenim bugün çok güzel bir askerlik yaptı. Allah bu duyguyu herkese nasip etsin. Çok sevindi, biz de onun adına çok sevindik. Askeriyemize, jandarmamıza çok teşekkür ederiz, bu günlerini de gördük” dedi.

Oğlu İbrahim Öz ile gurur duyduğunu ifade eden Zeki Öz de, “Çok mutluyuz, oğlum çok merak ediyordu askerliği. Bu günleri gördüğümüz için çok gururluyuz. Bize bu günleri gösteren herkese çok teşekkür ederiz. Oğlumu asker kıyafetleri içerisinde görünce çok duygulandım” diye konuştu.

“Hayallerim gerçekleşti”

1 günlüğüne temsili askerlik yapan ve çok mutlu olduğunu belirten Jandarma Er İbrahim Öz, “Sabah buraya geldik tıraş olduk. Jandarmamıza her şey için teşekkür ederim. Çok beğendim, çok mutlu oldum. Nöbet de tuttum çok güzeldi, hayalim de gerçekleşti çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

51 yaşında askerlik hayalini gerçekleştiren Uğur Demirci ise “Bugün burada yemek yedim, eğitim yaptım, gezdim. Eskiden asker olma hayalim vardı gidemeyince üzüldüm ama şimdi gitsem güzel olurdu. Bugün askerlik yaptım mutluyum” dedi.

Oğlu Uğur Demirci’yi asker kıyafetleri içerisinde görünce duygulandığını aktaran Ali Kemal Demirci ise “Oğlum bugün askerlik yaptı, mutluyum, gururluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Askerimize zeval vermesin. Günümüz güzel geçti. 1975 doğumlu 51-52 yaş grubuna girmiş. Onu asker kıyafetleri içerisinde görünce mutlu oldum, gururlandım” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin