Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2023 17:41 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu CHP, “Bahtiyar Acar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Safranbolu İlçe Başkanlığı 38. Olağan Genel Kurulu hafta sonu Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Kongrede Başkanlık için mevcut Başkan Bahtiyar Acar ve Cumhur Onkardeşler yarıştı. Kongreye CHP Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl ve İlçe Teşkilatları ile Partililer katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını ise CHP Milletvekili Cevdet Akay yaptı, Akay yaptığı konuşmada; “İlçe ve il kongreleri ardından kurultaya doğru ilerleyen bir süreç içerisindeyiz. Seçimler tamamlandıktan sonra önümüzde yerel seçimler var. Genel seçimlerde nasıl çalıştıysak, yerel seçimlerde Karabük ilinde ve tüm ilçelerinde CHP adayları kazanacağına yürekten inanıyorum. Çalışmalarımız her yerde her yaştan her meslek grubundan vatandaşlarımızla devam edecek. Kimseyi kendimizden ayırmayacağız” dedi.

Milletvekili Akay, CHP Safranbolu 38. Olağan kongresindeki seçimlerde, iki başkan adayının olduğunu ve blok liste ile yapıldığını açıkladı. Yönetim kurulunun çalışma raporu, mevcut CHP ilçe başkanı Bahtiyar Acar tarafından anlatıldı. Ardından hesap raporu okundu. Daha sonra seçimlere gidildi. 154 delegenin oy kullandığı seçimlerde 81 delegenin oyunu alan mevcut Başkan Bahtiyar Acar yeniden Başkan seçildi. Diğer aday Cumhur Onkardeşler ise 69 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Bahtiyar Acar Başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu:
Mustafa Can Akın, Rıfat Aksoku, Tuğçe Ayağ Esin, Sacide Ç. Çapraz, Merve Çıldıroğlu, Adnan Dayan, Ali Düz, Ahmet Cem Esirgen, Alaattin Kalaz, Cavit Keskinci, Süha Korur, Selda Orhan, Ertuğrul Saraçoğlu, Türkan Tokmak (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin