Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2023 17:41 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu CHP, “Bahtiyar Acar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Safranbolu İlçe Başkanlığı 38. Olağan Genel Kurulu hafta sonu Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Kongrede Başkanlık için mevcut Başkan Bahtiyar Acar ve Cumhur Onkardeşler yarıştı. Kongreye CHP Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl ve İlçe Teşkilatları ile Partililer katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını ise CHP Milletvekili Cevdet Akay yaptı, Akay yaptığı konuşmada; “İlçe ve il kongreleri ardından kurultaya doğru ilerleyen bir süreç içerisindeyiz. Seçimler tamamlandıktan sonra önümüzde yerel seçimler var. Genel seçimlerde nasıl çalıştıysak, yerel seçimlerde Karabük ilinde ve tüm ilçelerinde CHP adayları kazanacağına yürekten inanıyorum. Çalışmalarımız her yerde her yaştan her meslek grubundan vatandaşlarımızla devam edecek. Kimseyi kendimizden ayırmayacağız” dedi.

Milletvekili Akay, CHP Safranbolu 38. Olağan kongresindeki seçimlerde, iki başkan adayının olduğunu ve blok liste ile yapıldığını açıkladı. Yönetim kurulunun çalışma raporu, mevcut CHP ilçe başkanı Bahtiyar Acar tarafından anlatıldı. Ardından hesap raporu okundu. Daha sonra seçimlere gidildi. 154 delegenin oy kullandığı seçimlerde 81 delegenin oyunu alan mevcut Başkan Bahtiyar Acar yeniden Başkan seçildi. Diğer aday Cumhur Onkardeşler ise 69 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Bahtiyar Acar Başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu:
Mustafa Can Akın, Rıfat Aksoku, Tuğçe Ayağ Esin, Sacide Ç. Çapraz, Merve Çıldıroğlu, Adnan Dayan, Ali Düz, Ahmet Cem Esirgen, Alaattin Kalaz, Cavit Keskinci, Süha Korur, Selda Orhan, Ertuğrul Saraçoğlu, Türkan Tokmak (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin