Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ağustos, 2023 15:48 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi’nin Cepte Anons uygulaması beğeni topladı

Safranbolu Belediyesi yaptığı tüm duyuruları gürültü kirliliğini önlemek adına cepte anons uygulaması ile vatandaşların cep telefonlarına taşımıştı. Telefonlarında Safranbolu Belediyesi’nden yapılan vefat, su kesintisi, elektrik kesintisi, meteorolojik uyarı, hizmetler gibi duyurulara cepte anons uygulaması ile cep telefonlarından ulaşabilen vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.

Android ve İOS işletim sistemine sahip tüm cep telefonlarına indirilebilen cepte anons uygulaması ile Safranbolulular Belediye tarafından yapılan tüm duyurulara anında ve 7 gün 24 saat ulaşabiliyor. Cepte anons sistemi içerisinde vefat, kayıp, su kesintisi, elektrik kesintisi, etkinlik, meteoroloji, hizmet ve genel duyuruları barındırırken aynı zamanda olası afet durumlarında yazılımında bulunan düdük ve flaşlı S.O.S uyarı sistemi ile hayat kurtarmada ekiplere yardımcı olan bir uygulama olarak da ön plana çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin