blank
Mustafa Akgün tarafından
05 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi’nin Beş Birimine “Erişilebilirlik Belgesi”

Safranbolu Belediyesi’nin Aslanlar Sosyal Tesisi Restoran, Kent Kafe Kültür, Barış Sosyal Tesisi, Hıdırlık Seyir Tepesi Sosyal Tesisi ile Toplu Ulaşım Şefliği, engelli bireylerin kullanımına uygun düzenlemeleriyle Karabük İl Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından verilen “Erişilebilirlik Belgesi”ne layık görüldü.

Komisyon tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda söz konusu birimlerin erişilebilirlik standartlarına uygun olduğu tespit edildi. 16 Haziran 2025 tarihinde düzenlenen belgeler, 2025/01 sayılı karar doğrultusunda Safranbolu Beledisi İşletme Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şehirde herkesin eşit ve rahat şekilde hizmetlere ulaşabilmesi için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Erişilebilir bir Safranbolu hedefiyle çıktığımız yolda, belediyemize ait beş farklı birimin erişilebilirlik belgesi almış olması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kentte yaşayan ya da ziyaret eden herkesin kamusal alanlara, sosyal tesislere ve ulaşım hizmetlerine eşit biçimde erişebilmesi temel önceliklerimizden biri. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürecek ve erişilebilir bir kent için yatırımlarımıza devam edeceğiz.” Safranbolu Belediyesi, aldığı beş erişilebilirlik belgesiyle Karabük’te erişilebilirlik konusunda örnek yerel yönetim uygulamalarından biri olarak öne çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Berkay Doğan tarafından
05 Ekim, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te “Kahramanlara Minnet, Emanetlere Şefkat” Etkinliği Düzenlendi

Karabük Valiliği himayelerinde, “İşte Birlik, Güçte Birlik: KARABÜK” mottosu ile yürütülen Kamu ve Sivil Toplum İşbirliği Projesi kapsamında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinatörlüğünde, Karabük Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Kahramanlara Minnet, Emanetlere Şefkat Projesi” çerçevesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte,  şehit yakınları, gaziler ve ebeveyn kaybı yaşayan çocuklar  bir araya geldi. Karabük Merkez, Yenice ve Eflani ilçelerinde ikamet eden şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile ebeveyn kaybı yaşayan 35 çocuğun katıldığı programda;  birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekiştirilmesi , ayrıca çocukların  moral ve motivasyonlarının artırılması  amaçlandı.

Programa;  Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, Yenice Kaymakam Vekili Ömer Bulut, Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Karabük Merkez SYDV Müdürü Yasemin Canbaz, Karabük Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu ile çok sayıda  şehit yakını, gazi, aileleri ve çocuklar  katıldı.

“EMANETLERE SAHİP ÇIKMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”

Programda konuşan  Vali Mustafa Yavuz, katılımcılara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Şehitlerimizin bize emanet ettiği kıymetli ailelerimiz, gazilerimiz, sevgili çocuklarımız ve aileleri; bu güzel birliktelik gününde Karabük’ümüzün farklı noktalarından teşrif ederek buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

Her şeyden önce projenin ismi gerçekten çok anlamlı: "Kahramanlara Minnet, Emanetlere Şefkat" Sizler, vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve mukaddesatı uğruna şehadet şerbetini içmiş kahramanlarımızın bizlere emanetlerisiniz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve ilimizdeki 78 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, yaşayan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Vali Yavuz, konuşmasının devamında, “Gazilerimiz, ebeveyn kaybı yaşamış çocuklarımız, büyüklerimiz, vatanımız, bayrağımız ve yeşil vatanımız ormanlarımız; hepsi bize emanettir. Bizim görevimiz, birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak bütün bu emanetlere sahip çıkmaktır,” dedi.

“BU PROJE BİR FARKINDALIK OLUŞTURUYOR”

Kamu-STK işbirliği kapsamında yürütülen projenin önemine değinen Yavuz, “Bu proje sayesinde bir farkındalık oluşturuluyor. İçişleri Bakanlığımız tarafından kabul edilen bu anlamlı proje kapsamında yürütülen etkinliklerle hem sosyal bağlarımız güçleniyor hem de çocuklarımızın moral ve motivasyonu artıyor. Bu vesileyle projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. Program, çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler ve hediye dağıtımıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.