Karabük Postası tarafından
25 Kasım, 2021 08:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi Turuncuya Büründü

Safranbolu Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına şiddete tepki olarak turuncu kuşaklarla donatıldı. Belediye binasına “Kadına şiddete hayır!” sloganlı pankart da asıldı. Bunun yanı sıra, bilboardlara son 10 yılda katledilen kadın sayısı olan “3311” afişleri asıldı. Konuya dikkat çekmek isteyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de bir açıklama yaptı. Başkan Köse, kadına şiddet suçuna caydırıcı nitelikte ceza verilmesi ve suçluların cezasını kesinlikle çekmesi gerektiğini, yaptırım uygulanmazsa bu acının sonu gelmez bir halde sürüp gideceğini, ana kuzularının hiçbir kabahati olmadan canından olacağını ve daha çok ocakların söneceğini söyledi. “Ne yazık ki ülkemizde son 10 yılda 3 bin 311 kadın, cinayete kurban gitti. Her gün kadın cinayeti haberi almamız nedeniyle olsa gerek, sanki bu durum normalmiş gibi yaşamaya devam ediyoruz.” diyen Başkan Köse, “Kadınlara bu kadar mı yer yok bu hayatta? Ana, eş, yavru, bacı onlar. Hayatı paylaştığınız bireylere karşı nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz?” sözleriyle acısını belirterek, şöyle devam etti: “Gidenin arkasından ‘Ah!’ çekip, dua ediyoruz, kalanına sabır diliyoruz ancak bu yetmez! Kadınları koruyabilmemiz için suçlunun cezasını çekmesi gerek. Kim bilir elini kolunu sallayarak gezen kaç katil aramızda... 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle; kadınların hedef tahtası olmadığı günlerin tez vakitte gelmesini diliyor, cinayete kurban giden hemcinslerimi rahmetle anıyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de otelde çıkan yangın paniğe neden oldu

Gümüşhane’de bulunan bir otelde gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Otel çalışanının süratli müdahalesi muhtemel bir faciayı engelledi.
Yangın, gece saatlerinde Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Zigana Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, otelin alt katındaki mutfak kısmında, birinci belirlemelere nazaran elektrik kontağından çıktığı bedellendirilen yangın, yapının ahşap olması nedeniyle kısa müddette büyüdü. Otel işçisinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, itfaiye, AFAD ve polis takımı sevk edildi. Gruplar olay yerine ulaşmadan evvel otelde konaklayan 9 kişi, gece nöbetindeki 3 işçi tarafından inançlı bir formda tahliye edildi. Çalışanın serinkanlı ve dikkatli müdahalesi sayesinde tahliye süreci meselesiz tamamlanırken, muhtemel bir facianın önüne geçildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen 3 otel işçisi tedavi altına alındı. Sıhhat durumlarının âlâ olduğu öğrenildi.
İtfaiye gruplarının çalışmasının akabinde yangın büsbütün denetim altına alınırken, çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
"Otel işçisinin ihtiyatlı davranışıyla otel kısa müddette tahliye edildi"
Yangının akabinde alanda incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "İtfaiye grupları olay yerine gelene kadar 5 odada bulunan toplam 9 konuk, 3 işçi tarafından tahliye edildi. İşçinin ihtiyatlı davranışı sayesinde otel kısa müddette boşaltıldı. Çok şükür rastgele bir önemli yaralanma ya da can kaybı yok. Yangının otelin alt katında bulunan mutfak kısmındaki aygıtların yer aldığı alanda meydana gelen elektrik kontağından çıktığı bedellendiriliyor. Burası ahşap bir yapı olduğu için süratli müdahale çok kıymetliydi ve itfaiyemiz bunu başardı. Konuklarımızı kent içinde tahsis ettiğimiz bir otelde ağırlayacağız. Dumandan etkilenen 3 çalışanımız tedavi altına alındı ve sıhhat durumlarında rastgele bir olumsuzluk yok" dedi.
"Otel çalışanı canla başla bizim tahliyemizi sağladı"
Eşiyle birlikte otelde konaklayan Aytaç Akyol ise, "Gece saatlerinde otelde alarm ötmeye başladı ve içeriye ağır bir duman kokusu gelmeye başladı. Kapıyı açtığımda mutfak tarafında duman ve alevleri gördüm. Sonrasında buradaki misyonlu çalışanın yönlendirmesiyle alt kata inerek, bahçe katındaki duvardan geçerek dışarı çıktık. Duman ve alevleri görünce, doğal gazdan kaynaklı patlama riski olabileceğini düşünerek panikle kendimizi dışarı attık. Çalışanlar bizim tahliyemizi sağladı, canla başla çalıştılar, çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin