Safranbolu Belediyesi “sıfır” otobüslerle halka hizmet verecek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Eylül, 2020 12:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu Belediyesi “sıfır” otobüslerle halka hizmet verecek

Safranbolu Belediyesi, 50 yıl üzerine 7 adet “sıfır” otobüsü bünyesine katıyor. Yaklaşık 4 Milyon TL yatırım ile Safranbolu’nun dar sokaklarına uygun yapısı nedeniyle seçilen 8 metrelik, 6 adet kısa otobüs satın alıyor, bir otobüs ise hibe olarak filoya katılacak.

Euro 6 Emisyon standartlarına uygun, çevreye ve iklime daha uyumlu otobüsler, engelli vatandaşların kullanımına göre tasarlanmış, klimalı araçlar olarak biliniyor. Yakıt harcamasında yüksek tasarruf sağlayan ve manevra kabiliyeti yüksek 8 metrelik “kısa”otobüsler Safranbolu’nun dar sokaklarında hem trafik kazalarının önlenmesine hem de şehrin yapısının korunmasına yardımcı olacak.

Safranbolu Belediyesi filosuna yaklaşık 4 Milyon TL yatırımla katılacak 2020 model 6 otobüs ve aynı marka-model bir otobüs; Covid-19 paketi sürücü kabini içeriyor. Ergonomisi ve uygun rakamları nedeniyle DMO (Devlet Malzeme Ofisi)’nden alınacak araçların 10 yıl boyunca yedek parçada indirimi ve belediye personeline ücretsiz “verimli” sürüş eğitimi taahhüdü bulunuyor.

Belediye Başkanı Elif Köse; “Çok uzun yıllar sonra; ikinci el olmayan, belediye yatırımıyla son model ve sıfır belediye otobüslerini alan yönetim olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Filoya katılacak 7 yeni araç, başta engel sahibi olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, Safranbolu sokaklarına uyumla çalışacak ve çevreye, iklime zarar vermeden halkımıza uzun yıllar hizmet edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim15
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Nisan, 2026 15:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Mardin, Dijital Habercilik Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yapıyor

Mardin, 9-12 Nisan 2026 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından gazetecileri ve medya temsilcilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) öncülüğünde düzenlenen Dijital Habercilik ve Medya Çalıştayı, bu yıl 14. buluşma ve 11. çalıştay olma özelliğini taşıyor.

Çalıştay kapsamında dijital medyanın bugünü ve geleceği ele alınacak, yerel ve ulusal medya arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflenecek. Etkinliğe Türkiye genelinden yaklaşık 110 gazetecinin katılması bekleniyor.

Program Detayları

Etkinlik, 9 Nisan Perşembe günü katılımcıların kente ulaşmasıyla başlayacak ve çeşitli resmi ziyaretlerle devam edecek. 10 Nisan Cuma günü ise iki oturum halinde çalıştay gerçekleştirilecek.

1. Oturumun moderatörlüğünü Dr. Ekrem Teymur üstlenirken, oturumda Av. Bedia Teymur, Latif Şimşek, Ersoy Dede, Dilara Sayan ve Halil Azizoğlu, gazetecilikte etik, geleneksel ve yeni nesil uygulamalar, medya ve manipülasyon ile Orta Doğu’da gazetecilik deneyimlerini aktaracak.

2. Oturumun moderatörlüğünü Bayram Polat yapacak. Oturumda Mustafa İlker Yücel, Zeynep Bilgehan, Mehmet Geçgel, Uğurcan Gökçe ve Mehmet Yetim, dosya haberciliği, sosyal medya gazeteciliği, savaş ve saha muhabirliği ile yerel medyanın toplumsal etkisini katılımcılarla paylaşacak.

Tarihi ve Kültürel Gezi

Çalıştayın üçüncü günü olan 11 Nisan Cumartesi, katılımcılar Mardin’in tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Gün, gala yemeği ve müzik programıyla sona erecek. Etkinlik, 12 Nisan Pazar günü kahvaltının ardından tamamlanacak.

TİGAD’dan Açıklama

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, çalıştayın Anadolu medyası ile ulusal medyayı bir araya getirme açısından önemine değinerek, “Basının temel sorunları bu tür platformlarda doğrudan ele alınıyor. Etkinlik, dijital medya alanında yeni iş birliklerine kapı aralayacak ve sektöre vizyon kazandıracak” dedi. Geçgel, organizasyona ev sahipliği yapan Mardin İl Temsilcisi Murat Akgül’e de teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin