Ramazan Öztürk tarafından
05 Mart, 2024 15:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

SAFRANBOLU BELEDİYESİ RAMAZAN PANAYIRI 8 MART’TA BAŞLIYOR

Safranbolu Belediyesi Tarihi Çarşı han arkasında düzenlediği yılbaşı panayırının ardından şimdi de Ramazan Panayırı ile şehrin kültürel dokusunu ve turizm potansiyelini artıracak projelere imza atmaya devam ediyor. Yaklaşık 2 aylık hazırlık aşamasının ardından düzenlenecek olan Ramazan Panayırı Tarihi Çarşı han arkası ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında 8 Mart itibari ile başlayacak.

Safranbolu Belediyesi, tarihi çarşı ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda bu Ramazan döneminde büyük bir panayır düzenlemeye hazırlanıyor. Bu panayır, yerel halkın bir araya gelerek Ramazan ayını kutlamasına ve birlikte vakit geçirmesine olanak tanıyacak. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı ve Tarihi Çarşı’da Safranbolu Belediyesi tarafından kurulan stantlarda esnaflar yerlerini alarak yiyecek, içecek, hediyelik eşya gibi ürünlerle satış yapacak. Öte yandan Ramazan Ayı boyunca Safranbolu Belediyesi tarafından hafta içi ve hafta sonu genç yaşlı tüm yaş grubunda vatandaşlar için etkinlikler düşünüldü. Ramazan Panayırı, 8 Mart Cuma günü saat 15:00'da Tarihi Çarşı han arkası sokakta Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenecek ritim show gösterisi ile kapılarını açacak. Kuran-ı Kerim tilaveti, sema gösterisi, dini sohbet programları, ney dinletisi, ilahi ve Türk halk müziği, Türk Sanat Müziği, Türk tasavvuf müziği konserleri, Ankara mehteran takımı gösterisi, halk oyunları, sağlık üzerine eğitim programları, executive şeflerden ramazan lezzetleri önerileri ve konserlerin yer alacağı Ramazan panayırında çocuklar da unutulmadı. Program dahilinde Ramazan Ayı boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları iftar sonrası çocuklar için, palyaço ve maskot eşliğinde interaktif çocuk etkinlikleri, yüz boyama, kukla tiyatrosu, bubble show, balon dağıtımı, jonkler biraderler show, patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtımı, sihirman magic show, İki Türlü Safranbolu’da eski ramazanlar masal dinletisi, Hacivat & Karagöz gölge oyunu, çizgi film gösterimleri yer alacak.  Ramazan Ayı süresince düzenlenecek etkinlikler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yapılırken, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise Tarihi Çarşı han arkasında yer alacak. Ayrıca Ramazan Panayırı için kurulan stantlar ay boyunca iftar sonrası açık kalacak.   Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, etkinliğin şehrin kültürel dokusunu ve turizm potansiyelini artıracağına inanarak, bu tür etkinliklerin şehrin ekonomisine ve turizmine de olumlu katkı sağlayacağını belirtti.
blank
İsmail AKCA tarafından
10 Nisan, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİZE 3 NİSAN YETER..!

Uzun zamandır alışkın değildi bu şehir sazlı sözlü 3 Nisan kutlamalarına,

Yabancılaştık bu tür kutlamalara ama hatırlayacağız yeniden böyle etkinlikleri, birlikte eğlenmeyi ve bu durumu gelenek haline getirmeyi.

Şehrin sahipsizliği ve eşraf yokluğu hep konuşulur, yazılır, çizilir. Bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan ve ben Karabüklüyüm diyen bir halkın şehir olma savaşını görmek isterdik. Lakin maalesef henüz görebilmiş değiliz o arzuyu, isteği, hevesi.

Yine de, Teşekkürler Özkan Başkan…

Türkiye’de ağır sanayinin odak noktası Karabük Demir Çelik İşletmelerinin ve şehrin kuruluşunun yıldönümünü belleğine yerleştiremeyen Karabük, Karabüklüler gününü nasıl kutlayacak anlamış değilim.

Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Vali Mustafa Yavuz’un önerisi ile 7 Ağustos günü Karabüklüler günü olarak kabul edilmiş, çok tuhaf!

Bana kalsa özentiden başka bir şey değil…

Ağustos ayı nereden çıktı ayrı mesele, o tarihte bu şehirde kimi bulacaksında bu günü Karabüklüler günü olarak kutlayacaksın ayrı mesele.

Şunu diyorsanız belki anlarım, Karabüklüler Günü şehirde değil de sosyal medyada kutlansın, sanal kutlansın, halk katılmasa da olur, o da başka bir garabet.

3 Nisan her platformda Karabük ve Kardemir’in kuruluş günü olarak kabul edildiğine göre, ayrıca bir başka tarihte Karabüklüler gününe ne gerek var? Şayet illa Karabüklüler Günü diye bir gün kutlamak istiyorsanız buyurun 3 Nisan’da kutlayalım.

Bu plaka merakı nereden geliyor. Tuhaf..!

Bakın bizim bir Üniversitemiz var.

Bu şehrin üniversitesi ve bünyesinde binlerce öğrenci ve öğretmeni barındıran Karabük’ün bacasız fabrikası.

Bu sözüm, bu şehri ve üniversiteyi şekilden şekle sokan bir zihniyete dur demek yerine alkış tutan ve susanlaradır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleredir.

Bu şehre, bu şehrin halkına, değerlerine dil uzatanlara sessiz kalanlar, bu şehrin dilsiz şeytanlarıdır.

Karabük Üniversitesi şehir merkezine bir fakülte açma kararı aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Rektör Fatih Kırışık inisiyatif alarak şehir merkezine fakülte ya da fakülteler kurma kararı aldı. Tartışılabilir lakin bizce güzel karar, günden güne ölüp giden şehri canlandırabilir.

Eften-püften işlerle uğraşacağınıza şehrin ağır abilerini bir araya getirip şehir merkezini canlandırın. Öğrenciyi şehir merkezine çekecek projeler üretin, şehir bambaşka bir havaya bürünsün, cıvıl cıvıl, rengarenk görüntüler ortaya çıksın.

Safranbolu önümüzde en güzel örnektir.

Bir Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite kampüs alanına geri gidiyor diye ilçe ayağa kalktı, şehrine sahip çıkıyor.

Neden..?

Esnafın en önemli gelir kapısından biri kapanmasın diye.

Peki biz ne yapıyoruz..?

İpe sapa gelmez işlerle uğraşmaktan şehre faydası olacak asıl konulara değinmiyoruz, değinemiyoruz..!

Ne 3 Nisan’da, ne 23 Nisan’da, ne 19 Mayıs’ta, ne 30 Ağustos’ta, ne de 29 Ekim’de yapılan törenlerde zoraki katılan protokol ve öğrencilerin haricinde kimseler olmuyor, halkı bu tür etkinliklere çekemiyoruz.

Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayalım,

Bu şehir ve bu şehrin insanı için neler yapabiliriz bunu konuşalım, buna kafa yoralım.

Yaygın basında “3 Nisan Sanayi Günü” değerlendirmesi yapılıyor,

Çok güzel, ama

Bu şehrin üniversitesini düşürdüğümüz hale bir bakmamız gerekmiyor mu?

Dün, Burhanettin Uysal vardı, Refik Polat vardı.

Bugün Fatih Kırışık var

Yarın o da gider. Karabük Üniversitesi kalır.

Bu şehrin kıymetini ve değerlerini bilmek lazım…

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.