blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Kasım, 2024 16:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Belediyesi Dereköy ve Kadıderesi Sokaklarında Asfalt Çalışmalarını Tamamladı

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım Şefliği, Dereköy ve Kadıderesi Sokaklarında Kargaz tarafından gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları sonrası asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Yaklaşık 700 metre uzunluğundaki yol boyunca yapılan çalışmalarda toplam 450 ton asfalt kullanıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayabilmesi adına çalışmalarını titizlikle yürüttü.

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Safranbolu’nun farklı noktalarında ihtiyaç duyulan yolların bakım ve onarımına yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Yol yenileme faaliyetlerinin mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Denizdeki fırtına avını etkilese de balık fiyatlarını etkilemedi

Karadeniz’de etkili olan fırtına balık avını olumsuz etkiledi. Tezgahlarda deniz balığı çeşidi fırtına nedeniyle azalsa da fiyatlarda kayda değer bir değişiklik yaşanmadı.
Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, fırtınanın balık avına büyük etkisinin olduğunu belirterek "Fırtınanın balığa çok büyük etkisi var. Balık çok azaldı. Biraz mezgit geldi bir de istavrit geldi. Ama istavrit az geldi. Daha önce istavrit bol geliyordu. Bugün az geldi fırtınadan dolayı. Havalar da soğuk olduğu zaman vatandaş da balık almaya gelmiyor balık haline bu yüzden de balık satışları azalıyor. Hamsi yok şu anda. Şoklanmış hamsiler geliyor onlar satılıyor. 20-25 gündür yerli hamsi yok. İstavrit, mezgit, barbun, tirsi, sargan ve yetiştirme balıklar geliyor" dedi.

Balık sezonu istavrit ağırlıklı devam ediyor
Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, sezonun istavrit ağırlıklı devam ettiğini ifade ederek "Hamsi sezonunun sonuna geliyoruz. Ocak ayı da bitiyor. Ocak sonundan sonra hamsi tamamen tezgâhlardan çekilir. Şu an en çok yenen, en çok tutulan balık istavrit. İstavrit 100 TL, hamsi 100 TL, mezgit olmadığından dolayı 600 TL, alabalık 250 TL, somon 300 TL. Bu sezon bol istavrit avlandı. Hamsiden sonra istavrit tezgâhlardaki yerini sağlama aldı" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin